Nordenbörser: <br />Fusionsglädje i Köpenhamn<br />

Samtliga av Nordenbörserna steg på onsdagen, där det gick allra bäst för Oslo och Stockholm. Telia Soneras och Telenors sammanslagning i Danmark togs emot med öppna armar på börsen.

OMXN40, som inte innehåller norska aktier, stängde upp 0,8 procent högre till indexnivån 1.416.

Köpenhamnsbörsens C20 Cap steg 0,3 procent, där teleoperatören TDC var i toppen med en uppgång på 5,0 procent. På onsdagen meddelade Telia Sonera och Telenor att man slår ihop sina danska verksamheter.

En analytiker på Sydbank som Ritzau Finans talat med konstaterade att detta kan dämpa det priskrig som pågått på den danska marknaden.

Cement- och mineralindustribolaget Flsmidth stärktes 3,8 procent. Enligt finans.dk är bolaget på väg att kamma hem en ny stororder från mexikanska cementjätten Cemex.

Smyckestillverkaren Pandora och bryggeriet Carlsberg var i botten av C20 med tapp på 2,0-2,6 procent.

ISS sjönk 1,7 procent sedan Goldman Sachs och EQT sålt andelar i bolaget.

I Norge stängde Oslobörsens OBX 0,9 procent högre. Transportbolaget BW LPG var starkast med en uppgång på 5,4 procent till 49 norska kronor. Bolaget inledde ett aktieåterköpsprogram på upp till 15 miljoner dollar med ett maxpris på 50 kronor per aktie.

DNO sjönk 4,7 procent, trots att oljebolaget meddelat att det fått den första betalningen från Kurdistan för exporterad olja.

Finlandsbörsens H25 stängde 0,4 procent högre. Stålbolaget Outokumpu var längst fram med en uppgång på 4,4 procent. I andra änden var verkstadsbolaget Wärtsilä på minus 3,2 procent.

Telia Sonera steg 2 procent efter affären i Danmark.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?