New York: Handeln väntas inleda runt nollan

Kurserna på New York-börserna väntas inleda runt nollan enligt terminsmarknaden på onsdagen.
S&P 500-terminen är klockan 14.46 oförändrad mot fair value vilket även Nasdaq 100-terminen är.

S&P 500 och Dows tisdagsuppgång, med stöd från stark fordonsstatistik, väntas alltså inte utökas när handeln drar igång. I dag riktar analytiker och investerare i stället blicken mot USA:s makrosiffror.

Sysselsättningen inom den privata sektorn i USA bedöms ha stigit med 208.000 arbetstillfällen under november månad, enligt en undersökning utförd av ADP. Analytiker hade väntat sig en ökning på 223.000 arbetstillfällen. Den officiella sysselsättningsstatistiken presenteras på fredag.

Senare i eftermiddag släpps ISM:s inköpschefsindex för tjänstesektorn och Federal Reserves presenterar sina ekonomiutsikter i sin "Beige book", som kan ge en indikation på vad som väntas på centralbanksmötet den 16-17 december.

Stanley Fischer, medlem i Federal Reserve, uppgav under tisdagseftermiddagen att räntebesluten styrs av den inkommande ekonomiska statistiken och att man nu är närmare att ta bort skrivningen om att det kommer att ta en "betydande tid" innan räntan höjs.

ECB:s kommande styrelsemöte på torsdag, väntas också ge effekt på börsen där pressen förväntas ligga på Mario Draghi att använda sig av stimulansåtgärder.

På bolagssidan kämpar klädkedjan Abercrombie & Fitch med fallande försäljning och bolaget meddelade i sin Q3-rapport att de sänker helårsprognosen. Aktien sjönk inledningsvis i förhandeln men har senare vänt upp och är i skrivande stund 1,3 procent högre.

Hälsovårdsföretaget Puma Biotechnology dök 16 procent efter att bolaget senarelagt sin ansökan för ett bröstcancerläkemedel till 2016.

JC Penney handlades ned 4,9 procent efter att Goldman Sachs sänkt rekommendationen till sälj från tidigare neutral.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?