USA-börser: Tillväxtsiffror gladde Wall Street

USA-börserna kunde på tisdagen glädja sig åt att USA:s bruttonationalprodukt (BNP) växte med 5 procent under tredje kvartalet 2014, jämfört med motsvarande kvartal i fjol. Ekonomer hade i genomsnitt räknat med en ökning på 4,3 procent och inte sedan 2003 har den amerikanska tillväxten varit så god som nu.

Bioteknikföretagen gick mot strömmen och tyngde Nasdaq som landade på minus.

Dow Jones industriindex steg 0,4 procent medan Nasdaqs kompositindex backade 0,3 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?