Räntor och valutor: Dämpad kronförsvagning<br />

Kronan har stabiliserats på strax över 9:30 mot euron, och kronförsvagningen i spåren av Sverigedemokraternas besked att fälla regeringens budget begränsar sig därmed till cirka 2 öre. Som svagast var kronan uppe på 9:32.

"Effekterna på finansmarknaderna har hittills varit relativt begränsade. Kronan tappade några öre mot euron och dollarn på uttalandet från Sverigedemokraterna. Med tanke på den relativt gynnsamma ekonomiska situationen så väntas detta inte äventyra den finansiella stabiliteten i Sverige. Vi räknar inte med att detta får effekter på tillväxten", skriver Nordea i en kommentar.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?