Europabörser: Nedgångarna raderades<br />

De europeiska börserna återhämtade sig under onsdagen från en öppning i rött, även om inte alla index lyckade ta sig över nollstrecket.

Vid klockan 17 var Euro Stoxx 50 upp 0,1 procent, medan det bredare Bloomberg Europe 500 var upp 0,3 procent. Tyska DAX backade 0,2 procent och brittiska FTSE 100 var oförändrat.

Ryska RTS steg över 14 procent och den ryska rubeln stärktes drygt 15 procent mot dollarn.

Rysslands centralbank meddelade att den planerar åtgärder för att hjälpa den finansiella stabiliteten och att den kommer hålla extra valutarepo-auktioner om det skulle behövas.

Från Grekland, vars ASE-index steg 3,3 procent, väntades samtidigt resultatet av den första omgången i presidentvalet efter börsens stängning.

Bland enskilda bolag backade Philips 1,7 procent, sedan bolaget meddelat att det köper medicinteknikbolaget Volcano för 1,2 miljarder dollar. Amerikanska Volcano lyfte över 50 procent.

Irländska Shire, vars planer på ett samgående med Abbvie skrotades i oktober, meddelade att det överväger att köpa amerikanska NPS Pharmaceuticals. NPS steg nära 20 procent, medan Shire stärktes 0,9 procent på Londonbörsen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?