Valuta: Norskt fall dra med sig svensk krona

Raset för den norska kronan accelererade strax efter lunchtid på tisdagen, när euron pressades upp mot 9:90 mot den norska valutan.

Raset drar också med sig svenska kronan nedåt, eur/sek steg snabbt från drygt 9:50 till 9:70.

Eur/nok handlades till 9:25 på tisdagsmorgonen men raset den norska kronan satte därefter ny fart när Riksbanken inte presenterade några nya penningpolitiska åtgärder samtidigt som oljepriset fortsatte att pressas nedåt.

Investerare har flytt den norska kronan efter Norges Banks oväntade räntesänkning förra veckan, och i likhet med tidigare episoder blir fallet brant för den norska kronan när alla aktörer springer åt samma håll.

Före Norges Banks oväntade räntesänkning förra torsdagen handlades eur/nok till cirka 8:90.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?