Börsen: H&amp;M stiger på röd börs<br />

Stockholmsbörsen vände förmiddagens uppgång till en mindre nedgång på torsdagseftermiddagen.

Efterfrågan på ECB-lån var svagare än väntat, vilket kan ha påverkat sentimentet negativt.

Strax efter klockan 14.00 var OMXS30-index ned 0,4 procent till nivån 1.447. Omsättningen på Stockholmsbörsen uppgick till 6 miljarder kronor.

På kontinenten minskade Euro Stoxx 50-index 0,3 procent och tyska DAX backade 0,1 procent.

Förmiddagens uppgång förbyttes till en liten nedgång efter statistik som visade att efterfrågan på nya ECB-lån från euroområdets banker var lägre än väntat.

Sektorsvis utvecklades råvarurelaterat svagt. SSAB och Lundin Petroleum syntes i botten med nedgångar på drygt 4 procent vardera.

I fallet SSAB så kan stålbolaget också ha påverkats av att Goldman Sachs sänkt sin rekommendation till sälj från tidigare köp samt gjorde en rejäl justering av riktkursen nedåt.

Ett knippe aktier syntes dock på ovansidan. H&M var en av dem med en uppgång på 1 procent.

Klädjättens konkurrent Inditex steg 3 procent i Madrid. Bolaget, som äger klädkedjan Zara, presenterade en försäljningsökning på 14 procent inför julhandeln.

På måndag lägger H&M fram sina försäljningssiffror för november.

Investor, Electrolux och Swedbank steg mellan 0,3 procent och 0,8 procent.

Utanför Stockholmsbörsens storbolagslista stod Precise Biometrics ut med en rusning på 9 procent.

Fingeravtrycksbolaget har ingått ett avtal med Synaptics för licensiering av Precise Biomatch Mobile. Avtalet gör det möjligt för Synaptics att inkludera Precise Biometrics fingeravtrycksalgoritm i sina fingeravtryckssensorer.

Bong, som handlas på listan över små bolag, tappade 4,5 procent. Kuvertbolaget ska betala 3,1 miljoner euro till EU för deltagande i en kuvertkartell.

"Vi har den likviditet som behövs för att betala. Vi räknar med att kassaflödet i det första kvartalet ska tillåta oss att betala den här summan", säger vd Stéphane Hamelin till Nyhetsbyrån Direkt.

Cellavision syntes på plus, 3,7 procent ökade aktien. Blodanalysbolaget har fått en order värd cirka 10 miljoner kronor. Beställningen är bolagets första större order från en veterinärmedicinsk laboratoriekedja på den amerikanska marknaden.

Hexagons 1-procentiga ökning till kursen 236:50 kronor kan vara hänförlig till att Kepler Cheuvreux inlett bevakning av mätteknikbolaget med en köprekommendation och en riktkurs på 285 kronor.

Seamless fortsatte ned 6 procent efter att den senaste veckan sjunkit cirka 17 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?