Stockholmsbörsen: <br />Borg lyfter Kinnevik<br />

Stockholmsbörsen inledde onsdagens session med lätt stigande kurser och liknande tendenser kunde skönjas för de ledande indexen på kontinenten.

Kina- och Greklandsoro var således inte i fokus på samma sätt som under tisdagen.

Bland aktierna steg Kinnevik-bolag. Nyheten om att förre finansministern Anders Borg föreslås ta plats i styrelsen för Kinnevik och Millicom kan ha påverkat.

Strax innan klockan 10.30 var OMXS30-index upp 0,5 procent till nivån 1.459. Omsättningen på Stockholmsbörsen uppgick till 2 miljarder kronor.

På kontinenten ökade Euro Stoxx 50-index 0,5 procent och tyska DAX steg 0,7 procent.

Inom OMXS30-index syntes Kinnevik och MTG på plus efter ökningar om 0,9 procent respektive 1,9 procent.

På morgonen meddelades att Anders Borg föreslås till styrelserna för Kinnevik och sfärens telekombolag Millicom.

"Kinnevik är, med långsiktiga ägare och en stark företagskultur, unikt i sitt sätt att starta och utveckla företag med starka marknadspositioner inom tillväxtsektorer och tillväxtmarknader. Jag är mycket glad att föreslås till styrelsen", säger Anders Borg enligt ett pressmeddelande.

Telekomsektorn var en av de bäst presterande nere på kontinenten, vilket kan ha hjälpt Nokia och Ericsson som klättrade 1,2 procent respektive 1,3 procent.

Affärsvärlden köprekommendationer på Haldex och Cybercom kan vara orsaken till lyftet på 1,5 procent respektive 2,6 procent.

Cloetta var inte sämre efter en ökning på 3,3 procent till kursen 22 kronor.

Berenberg Bank har inlett bevakning av godisbolaget med rekommendationen köp. Riktkursen sätts till 29:60 kronor.

Skistar fortsatte upp 1,2 procent till kursen 86:50 kronor från gårdagen. Erik Penser har tagit upp bevakning av skidturismbolaget med en köprekommendation och riktkursen 100 kronor.

Seamless fortsatte sin resa lätt söderut med en nedgång på 0,6 procent. På en månad har aktien backat cirka 60 procent.

Bolagets vd Peter Fredell sålde via sitt bolag Fredell & Co 80.000 aktier i Seamless den 1 december. Efter transaktionen uppgår Fredell & Co:s innehav i Seamless till 5.210.255 aktier.

Besqab har förvärvat byggrätter i Sundbybergs kommun av Vasakronan. Bostadsutvecklaren har även haft ett antal framgångsrika säljstarter under senhösten, vilket kan vara bakgrunden till lyftet på 0,9 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Moderna FörsäkringarAnnons

Med tillgänglighet och kompetens i första rummet

Moderna Försäkringar har under många år utmärkt sig genom exceptionell service och tillgänglighet i kombination med kompetens inom skadehantering. Nu har kvittot kommit på att det hårda arbetet har gett resultat: bolaget tog hem topplaceringar i Svenska försäkringsförmedlares förenings senaste branschundersökning. 

Moderna Försäkringar knep första- respektive andraplatsen i de två undersökningskategorierna. För Kajsa Peedu, affärsområdeschef Företag och Industri, är det goda resultatet en välkommen bekräftelse på att bolagets strategi lönar sig. 

– Eftersom vi inte har några egna säljare utan enbart sysslar med förmedlade affärer är det kritiskt att ha en god relation med förmedlarna. Medan vi förvisso alltid har fått väldigt positiv feedback är det väldigt roligt att vi placerade oss så bra i branschundersökningen. Det ger oss ett kvitto på att vi gör rätt. 

Kräver gott samarbete

I undersökningen fick försäkringsförmedlarna också uppge vilka faktorer de ansåg vara avgörande för att ett försäkringsbolag ska vara framgångsrikt och ett förstahandsval. I slutänden utkristalliserades tre ord: skadehantering, tillgänglighet och kompetens, varav alla tre har varit ledord hos Moderna Försäkringar sedan många år. 

– Skadehantering är något som alla försäkringsbolag sysslar med, men det är när skadan faktiskt inträffar som bolagen skiljer sig åt – våra allra nöjdaste kunder är de som faktiskt har råkat ut för skador. Det är när skadan inträffar som vår viktigaste leverans sker.

För att leverera en bra lösning till slutkunderna behövs dock ett gott samarbete mellan de som hanterar skadorna och de som säljer och prissätter försäkringarna, det vill säga underwriters.

– Tillgänglighet och kompetens hänger ihop. Idag är förväntningarna på tillgänglighet oerhört stora och för att kunna möta kundernas och förmedlarnas krav arbetar vi ständigt på att öka vår redan höga kompetensnivå.

Handplockad expertis

Under de senaste tio åren har Företag & Industri växt från noll till 75 personer, var och en handplockad för sin expertis och sitt engagemang. Detta har lagt grunden för just det nära och personliga arbetssätt som kännetecknar Moderna Försäkringar. 

– Vi är måna om alla som sitter hos oss och det finns en daglig kontakt mellan förmedlarna, kunderna och oss. Förmedlarna känner oss vid namn och vet att var och en av våra medarbetare har både kompetens och mandat att fatta egna beslut och rätt att teckna försäkring. Du som förmedlare ska veta vem du ska prata med och vi ska vara enkla att komma i kontakt med. Direktkontakten mellan förmedlaren och våra underwriters är extremt viktig för oss. Vi är verksamma i en förtroendebransch där man gör affärer med de man litar på och därför har vi valt att vara det personliga alternativet, avslutar hon.

Läs mer om Moderna Försäkringar här

FAKTA OM MODERNA FÖRSÄKRINGAR

Moderna Försäkringar är en utmanare på den svenska försäkringsmarknaden och erbjuder topprankade försäkringar för det moderna företaget och individen. Moderna i Sverige har idag drygt 470 anställda, med en organisation som är indelad i affärsområdena; Privat, Företag & Industri, Affinity, Operations, Garanti, Djur, Bilsport & Mc samt Atlantica. 

 

Mer från Moderna Försäkringar

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Moderna Försäkringar och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?