New York: Röda terminer<br />

De amerikanska börserna kan inleda onsdagens session lätt på minus, terminerna indikerade det.
Ett sjunkande oljepris påverkade oljebolag negativt medan flygbolag gick åt andra hållet.

Med knappt 30 minuter kvar till öppning noterades terminerna för Dow Jones Industrial Average, S&P 500 och teknikdominerade Nasdaq Composite ned cirka 0,2 procent.

"Min känsla är att vi ska högre trots att det finns en viss osäkerhet. Som tidigare finns en oro kring eventuell deflation i Europa, en inbromsning i Kina och högre räntor i USA. På pluskontot återfinns det lägre oljepriset", sade Jacques Porta, förvaltare vid Ofi Gestion Privee i Paris, till Bloomberg.

Vid öppningen i New York kan oljebolagen komma att tilldra sig en del intresse.

Enligt en månadsrapport från Opec kommer efterfrågan på olja att minska under 2015 vilket fick priset på olja att sjunka.

Oljebolagen ConocoPhillips, Exxon Mobil och Chevron handlades samtliga ned drygt 1 procent vardera i förhandeln.

Åt andra hållet gick flygbolagen American Airlines och United Continental som var upp nästan 3 procent vardera.

Enligt den internationella flygorganisationen kommer de sjunkande bränslepriserna och den starkare ekonomiska tillväxten att ökade de globala flygbolagens nettovinster under 2014.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?