ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 21 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Di lyfter debatten på nätet

  • Foto: Eric Risberg/TT

Från och med 2 december behöver alla som vill kommentera artiklar på di.se vara inloggade med ett Di-konto. Därmed hoppas Dagens industri att nivån på inläggen ska höjas och att debatten ska kunna fortsätta leva på sajten.

”Di har en lång tradition av öppenhet på nätet som vi är stolta över. Vi vill värna en fri och öppen debatt och ända sedan vi startade Börssnack 1998 har våra besökare kunnat kommentera och diskutera på di.se. Men tyvärr tvingar den allt mer råa tonen oss att agera”, säger Peter Fellman, chefredaktör och ansvarig utgivare för Dagens industri.

Artiklarna på di.se och Börssnack genererar väldigt många kommentarer, över 20.000 per vecka.

”Att det finns ett så stort engagemang är naturligtvis väldigt glädjande. Dessvärre har vi liksom många andra mediesajter före oss märkt av hur debattklimatet hårdnat och att allt fler, skyddade av anonymitet, bryter mot vår policy”, säger Maria Nilsson, chef för di.se.

Di accepterar inte inlägg med rasistiskt innehåll, något som tyvärr har ökat det senaste året.

Även kommentarer med nedsättande omdömen om kön och religion har blivit fler, och det företag som hjälper till med modereringen har svårt att hinna med att ta bort alla kommentarer som bryter mot policyn.

Den som vill kommentera artiklarna på di.se behöver från och med den 2 december logga in med ett Di-konto. Di tittar även på en lösning som ska göra det möjligt att logga in via konton på andra tjänster, exempelvis Facebook.

Besökarna kan fortfarande använda ett alias när de kommenterar, men nu blir det enklare att stänga av användare.

”Genom att vi kräver inloggning hoppas vi kunna stävja de värsta övertrampen så att de som vill delta i en meningsfull debatt ska kunna göra det ostört”, säger Maria Nilsson.

Tyck till