1515

Råvaror: Guldet fortsatte ned<br />

Råvarupriserna uppvisade brett sjunkande rörelser under måndagens handel. Svag data över den amerikanska bostadsmarknaden tyngde under eftermiddagen.

Vid klockan 20.50 hade priserna på oljemarknaden fallit tillbaka från förmiddagens nivåer. WTI-oljan var 1:02 dollar lägre till 95:62 dollar per fat, medan Brent-oljan samtidigt var ned 1:10 dollar ned till 106:78 dollar per fat.

I statistikväg på måndagen visade husdata från det amerikanska handelsdepartementet att försäljningen av nya enfamiljshus sjönk betydligt mer än marknaden väntat sig. Försäljningen minskade 7,0 procent under december, jämfört med väntade -1,3 procent.

"Den amerikanska ekonomin är inte lika stark som folk trott, och uppfattningen av efterfrågan är svag. Aktiemarknaden är ned och det är inte bra för olja. Det finns också förväntan om att Fed kommer att minska på stimulanserna", nämnde Gordy Elliott vid Intl FC Stone för Bloomberg News som tyngande faktorer för oljepriset under måndagens handel.

Senare i veckan riktas fokus mot Federal Reserve, som lämnar räntebesked på onsdagen och då väntas fortsätta nedtrappningen av sina månatliga obligationsköp med ytterligare 10 miljarder dollar, till 65 miljarder dollar.

På ädelmetallmarknaden var guldet ned 16 dollar till 1.253 dollar per uns, från att ha noterats på högre nivåer tidigare under kvällen.

"När stimulanserna dras tillbaka har jag svårt att se motivering för uppsida i guld. Problemet för guldpriset är också att närhelst det ser ut att få upp fart, så säljer investerarna av", sade Donald Selkin vid National Securities i New York, till Bloomberg News.

Kopparns tremånaderstermin föll tillbaka från tidigare nivåer på plus under eftermiddagen och fortsatte ned under kvällen, och noterades ned 30 dollar till 7.151 dollar per ton, medan zink var 9 dollar ned.

"Med fortsatt oro för tillväxtutsikterna i Kina, klarar sig priserna i metallkomplexet inte väl", skrev RBC Capital Markets i en kommentar som refereras av Bloomberg News.


Innehåll från KontorskraftAnnons

Så får ditt företag en välfungerande hybridarbetsplats

Förändringar av arbetssätt tar vanligtvis lång tid att arbeta fram och införa. I och med pandemin har företag dock tvingats att införa nya rutiner snabbt och att digitalisera sig har blivit ett måste. Detta har lett till att många tagit sig an kortsiktiga lösningar för att arbeta platsoberoende men dessa är inte alltid hållbara i längden. Det här hjälper Kontorskraft till med och skapar utifrån sina kunders kortsiktiga lösningar en mer långsiktig plan för att tillgodose den nya hybridarbetsplatsen.

IT-företaget Kontorskraft har funnits sedan 1987 och förmedlar tjänster till små och medelstora företag där de hjälper dem att utvecklas digitalt. Tjänsten ”Den moderna arbetsplatsen” skapades under 2020 för att möta de behov som uppstod i och med pandemin och det format som idag benämns som hybridarbetsplatsen. 

– Vi hjälper kunder med hur de ska arbeta med att nyttja Microsoft-verktyg för att bli mer effektiva och kunna arbeta smidigt på distans. ”Den moderna arbetsplatsen” baserar sig på att kunderna får en licens som har olika verktyg och hjälper även kunderna med IT-säkerhet, säger Alexander Moberg, operativ chef och affärsutvecklare på Kontorskraft.

Viktigt att effektivisera hela verksamhetskedjan

I ”Den moderna arbetsplatsen” finns tre paket där kunder kan välja det som passar dem bäst utifrån behov och efterfrågan. Tjänsten är till för att göra det enkelt för användarna att arbeta på distans. Du ska kunna arbeta varifrån som helst, när som helst. Kontorskraft erbjuder även support och utbildningar för alla användare om exempelvis hur man arbetar effektivt i Microsoft Teams och vad som är bra att tänka på under ett digitalt möte. 

– Det är viktigt för oss att kunna effektivisera hela verksamhetskedjan ner till slutanvändaren. Vi har märkt att det inom många företag varit lätt för ledningen att ta ett beslut om att digitalisera men att det ofta finns anställda längre ned som inte är med på noterna eller inte förstår. För oss är det viktigt att allt ifrån chefer till säljare och receptionister ska kunna hänga med och arbeta effektivt på distans. Vi finns med och stödjer och utbildar så att hela företaget är med på banan och känner sig trygga, säger Alexander Moberg. 

Allt fler företag väljer nu till att växla mellan att arbeta hemma och på kontoret även i framtiden. Därmed är det viktigt att all IT fungerar oavsett var de anställda befinner sig och att de kan arbeta smidigt utan tekniska problem. Med hjälp av Kontorskraft får företag hjälp med sin digitaliseringsresa och hela verksamheten får vara delaktig. 

Om Kontorskraft

Kontorskrafts nya satsning ”Den moderna arbetsplatsen” är en allt-i-ett lösning som inkluderar Microsoft 365 licens, daglig support samt hjälper företag skapa arbetsflöden som passar just deras verksamhet.

Läs mer om tjänsten ”Den moderna arbetsplatsen” här 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Kontorskraft och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?