1515

USA-börser: Utförsåkning väntas<br />

Terminerna för de ledande börsindexen i USA indikerar en negativ öppning inför veckans sista handelsstart. Börserna i Europa hade en dyster utveckling på fredagen.

Den argentinska peson tappade runt 10 procent mot dollarn under torsdagen, det största fallet under en dag sedan finanskrisen 2002, efter att landets centralbank drog tillbaka sitt stöd för valutan, och oron på utvecklingsmarknaderna har fått förnyad kraft.

Cirka kl 14.00 var terminerna för Dow Jones Industrial Average och det bredare S&P 500-indexet 0,6-0,7 procent lägre. Terminen för mer tekniktunga Nasdaq Composite var samtidigt ned 0,6 procent.

Teknikjätten Microsoft steg i förhandeln efter en rapport på torsdagskvällen för det andra kvartalet där såväl resultat som försäljning överträffade analytikernas snittprognoser.

Den amerikanska konsumentvarugruppen Procter & Gamble kom på fredagen med en rapport som var i linje med marknadens förväntningar. Prognoserna för det brutna räkenskapsåret 2013/2014 upprepades.

Läkemedelsbolaget Bristol-Myers Squibb och konsumentvarugruppen Kimberly-Clark lämnade båda rapporter under eftermiddagen som översteg analytikernas förväntningar.

Från USA väntas ingen makrodata av vikt.

På obligationsmarknaden noterades räntan på amerikanskt tioårigt statspapper 5 punkter lägre till 2,73 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?