1515

Bill Gates hyllar svenskt bistånd

Multimiljardären och välgörenhetsgiganten Bill Gates hyllar statligt bistånd och tonar ned sin egen roll i SVT:s intervjuprogram Skavlan som sänds på fredagskvällen. Han berättar också om sin nära relation till bortgångne rivalen och Applegrundaren Steve Jobs.
Foto:Jean-Christophe Bott

Artikeln du läser är låst. Logga in eller teckna en digital prenumeration för att läsa Nordens största affärstidning.

  • Full tillgång till Di.se med nyheter och analyser
  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid
  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan
  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

Är du prenumerant? Prova att ladda om sidan och kontrollera att du är inloggad.

Saknar du en prenumeration? Bli prenumerant

Innehåll från LearnsterAnnons

"Vill jag jobba med det här? Vad gör vi för nytta? Mår jag bra?"

Den vardag vi vant oss vid kommer inte tillbaka. De förändringar vi står mitt i – alla arbetsgivare och alla vi anställda – är dock både bredare och djupare än hur vi möblerar våra arbetsrum eller genomför möten. Undersökningar pekar på att många medarbetare nu utmanar själva relationen till arbetet. Vill jag jobba med det här? Vad gör vi för nytta? Mår jag bra?

När kontoret och hemmet flöt samman gjorde också arbetet och privatlivet det. Jobbet är inte en separat existens utan en del av livet. I det synsättet finns grunden till hur alla arbetsgivare nu måste återknyta till sin personal och till och med ”reboarda” sina anställda för att skapa nya band mellan affären, missionen och människorna. Affärsplanen måste kompletteras med en ”talangplan” med fokus på flexibilitet, syfte och samarbete. Priset för att misslyckas är högt; globala undersökningar visar att så många som var tredje anställd funderar på att lämna sin nuvarande arbetsgivare när pandemins hot svalnat.

Kompetensutveckling som drivkraft - och konkurrensfördel

En organisation som kan erbjuda utvecklingsmöjligheter motiverar och behåller talanger. Vi ser nu för första gången hur fem generationer arbetar sida vid sida och 19-åringar, 79-åringar och deras kollegor måste arbeta med system som möjliggör organisk, kontinuerlig kompetensdelning. För att lyckas krävs mindre fokus på roller och mer fokus på den kunskap och kompetens som faktiskt behövs för att öka medarbetarnas engagemang. På samma sätt driver du även företagets konkurrensfördelar och förmåga att hantera förändring.

10 trender som kommer att forma din organisations framtid

Tveklöst är dock ovan lättare sagt än gjort. Under våren 2021 sammanställde och analyserade EdTech-bolaget Learnster därför data från hundratals företag runt om i världen – och kompletterade med egna kvalitativa intervjuer med företagsledare och experter.

Resultatet är studien What is next for work? och 10 strategiska megatrender som påverkar din organisation och dina medarbetare idag.

”Work and life are not independent entities, they are interconnected. One affects the other.” Mohsin Siddiqui, Global Head, Organizational Effectiveness, ING Bank.

Läs alla 10 trender i Learnsters trendrapport What is next for work? där insikter, åsikter och data från hundra organisationer och tusentals individer kartlägger framtidens företag. Syftet är att hjälpa din organisation att nå framgång i det post-pandemiska arbetsklimatet. Klicka här för att ladda ner den 64-sidiga rapporten kostnadsfritt.

Fakta

Learnster utvecklar morgondagens LMS för organisationer som vill uppnå maximal utveckling på minimal tid. Involvera områdesexperter i skapandet av allt från mikrolärande och enstaka kurser, till onboardingutbildningar och dynamiska utbildningsprogram. Dela med medarbetare, kunder eller partners.

Följ Learnster på LinkedIn 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Learnster och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?