Annons

Bradley Manning får 35 års fängelse

Soldaten Bradley Manning, som läckt hemliga uppgifter till Wikileaks, döms till 35 års fängelse i USA, skriver Reuters.
Foto:Jose Luis Magana

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Vänligen notera att fr.o m 1 februari 2023 är det vårt koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, vi uppdaterar då personuppgiftspolicyn och användarvillkoren.

Innehåll från Forensic Risk AllianceAnnons

Allt viktigare att arbeta förebyggande mot korruption och bedrägerier

Kraven på att säkra sin regelefterlevnad har blivit alltmer komplext i dagens globaliserade värld. Samtidigt kan oegentligheter inom företaget drabba verksamheten hårt. Risker som går att minimera genom att investera i ett riskbaserat teknikanpassat tillvägagångsätt som följer internationellt praxis.

– Det blir allt viktigare för svenska företag att utveckla sitt förebyggande arbete kring compliance, för att kunna verka säkert på den internationella arenan. Det är bara att se på händelser som skett under de senaste åren, hos exempelvis Ericsson, Telia och Swedbank, för att inse att det finns mycket kvar att göra, säger Viktor Josefsson på Forensic Risk Alliance, FRA.

De företag som misslyckas med att stoppa oegentligheter riskerar att drabbas av stora skadeverkningar, som exempelvis höga bötesbelopp. Belopp som dessutom kan bli ansenligt större om man verkar på den internationella scenen. Man riskerar också att drabbas av negativ publicering som kan sänka både varumärke och aktiekurs. 

– Det finns därför inga alternativ för företag som verkar på den internationella scenen, de måste investera i ett mer förebyggande arbete. I det arbetet tycker jag att en del svenska företag fortfarande ligger efter i jämförelse med utländska bolag. Det är här vi kommer in på FRA, där vi som globalt företag under många år har byggt upp en djup expertis med erfarenhet över sektorsgränser och en mycket bred internationell kompetens. Det gör att vi kan hjälpa våra kunder att säkerställa att de får ett riskbaserat, teknikanpassat tillvägagångssätt som är skräddarsytt för företaget och står upp mot internationell best practise, menar Viktor Josefsson. 

FRA hjälper idag sina kunder att både arbeta förebyggande och reaktivt när något sker som inte borde ske, och att nytta dagens smarta teknologi.

– Våra kunder kan känna sig trygga i att vi har lång erfarenhet av gränsöverskridande forensic-utredningar. Genom vår nischade verksamhet ser vi till att ligga i framkant inom compliance-området, både kring utveckling inom olika branscher och i olika länder för att verkligen kunna stötta våra kunder på bästa sätt. Detta oavsett om det är i ett förebyggande arbete eller att hjälpa dem i att agera snabbt och navigera rätt när oegentligheter uppstår, avslutar Viktor Josefsson.  

Om Forensic Risk Alliance
FRA är ett internationellt konsultföretag som kombinerar djup forensic-teknisk redovisning, regulatorisk och utredningserfarenhet med banbrytande datautvinningsteknik för att positionera företag för framgång när de navigerar i utredningar, tvister och efterlevnadsutmaningar. 

Läs mer på forensicrisk.com 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Forensic Risk Alliance och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera