ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Övervakare siktar på First North

  • Foto: Scanpix

Kameraövervakningsföretaget Mindmancer har påbörjat en ansökan om listning på First North. Det framgår av bolagets hemsida.

Mindmincer har sitt ursprung i forskning på Chalmers Tekniska Högskola. Bakgrunden inom områdena artificiell intelligens, robotteknik och videoanalys har lett fram till utveckling av säkerhetslösningar inom intelligent videobevakning kopplat till certifierade larmcentraler.

Mindmancer jobbar för att väktarna blir effektivare genom att komma till rätt plats, med rätt information vid rätt tid. Bolaget tror på en framtid där ronderande väktartjänster kommer att minska kraftigt och ersättas med intelligenta bevakningssystem.

Mindmancer erbjuder en komplett kameralösning med fokus på att täcka stora områden med så få kameror som möjligt. Med intelligenta kameror uppkopplade till larmcentral vaktas flera byggnader, anläggningar och skolor samtidigt till en bråkdel av kostnaden jämfört med traditionella väktartjänster.

Traditionella typer av kamerasystem genererar väldigt mycket falsklarm när de används utomhus. Väder, vind och varierande belysning gör det svårt att skilja på olika typer av rörelser. Mindmancer ger sina kunder en garanti mot felaktiga utryckningar.

Mindmancer var tidigt ute i molnet med sin tjänst för intelligent kameraövervakning och fick därmed ett försprång mot de etablerade övervakningsföretagen. Förra året var omsättningen drygt 18 miljoner kronor och den har ökat med 50 procent om året de tre senaste åren.

Grunden för företaget är den egenutvecklade mjukvaran som analyserar information från videokameror, som till exempel registrerar vad som händer på en skolgård när skolan är stängd. Om något som tolkas som onormala händelser upptäcks skickas en videosekvens till en larmoperatör, som i sin tur beslutar om nödvändiga åtgärder.

Mikael Östman, +46 31 350 64 88 mikael.ostman@six-group.se SIX News

Tyck till