1515
Annons

Nordenbörser: <br />Norwegian föll tungt<br />

Börserna i Norden var upp vid tisdagens stängning, i likhet med utvecklingen på resten av de europeiska börserna.

Det nordiska storbolagsindexet OMXN40, som inte innehåller norska aktier, stängde upp 1,0 procent till indexnivån 1.131.

Det cykliskt präglade H25-index lyfte 2,1 procent på Helsingforsbörsen, och gick därmed klart starkast av de nordiska storbolagsindexen. Gruvutrustningsbolaget Outotec var bland vinnarna med +4,2 procent. Aktien fick på tisdagen en upprepad köprekommendation i en analys av Chevreux, dock med en nedjusterad riktkurs.

Efter att ha noterats högst på vinnarlistan på måndagen var Pohjola Bank den enda aktie som inte steg inom H25 på tisdagen, när den stängde oförändrad.

Utanför storbolagsindexet steg Finnair 1,8 procent efter att flygbolaget lämnat passagerartrafiksiffror som visat på en årsvis passagerarökning på 8,3 procent under juni.

På Köpenhamnsbörsen stängde C20 Cap upp 0,2 procent. Indexets bankaktier gick starkt, med stöd av en analys av Nomura som pekat ut sektorn som den bästa investeringen i Norden, skriver Ritzau Finans. En riktkurssänkning för från Royal Bank of Canada bidrog dock med att begränsa kursutvecklingen för Danske Bank.

På Oslobörsen steg OBX 0,1 procent. Norsk Hydro var bland vinnarna med en uppgång på 2,1 procent. Goldman Sachs rekommenderade på tisdagen investerare att behålla aktien, från att tidigare haft en säljrekommendation.

Norwegian var samtidigt i botten efter att Artic Securities plockat bort sin köprekommendation för aktien. Aktien backade 5,0 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?