1515
Annons

USA-börser: Försiktig uppgång<br />

De amerikanska börserna steg på tisdagen, med fokus på rapporter och statistik inför onsdagens räntebesked från Fed.

Strax före klockan 18 var Dow Jones Industrial Average 0,1 procent högre till indexnivån 15.544, medan det bredare S&P 500 noterades 0,3 procent högre till 1.690. Nasdaq Composite klättrade 0,8 procent till 3.628.

"Marknaden väntar på de viktigaste ekonomiska hållpunkterna för hela sommaren: Fed-mötet samt ADP- och BNP-siffrorna i morgon kommer att ge oss trenden för den andra halvan av 2013", sade David Thebault på Global Equities i Paris, till Marketwatch.

Utöver besked kring den amerikanska centralbanken Federal Reserves kvantitativa lättnader väntas alltså ADP-siffror över sysselsättningen i den privata sektorn och snabberäknat BNP för det andra kvartalet på onsdagen.

Statistik på tisdagen visade att huspriserna i USA steg 12,17 procent i maj jämfört med samma månad 2012, något mindre än den väntade uppgången på 12,40 procent, enligt Bloomberg News snittprognos.

De amerikanska hushållens konfidensindikator sjönk dock mer än väntat till 80,3 i juli, från reviderade 82,1 månaden före.

På bolagsfronten kom läkemedelsjättarna Pfizer och Merck med kvartalsrapporter som fick ett blandat mottagande på marknaden.

Pfizer, vars rapport var i linje med förväntningarna, steg 1,0 procent, medan Merck, som redovisade en lägre omsättning än väntat och en sänkt intäktsprognos för helåret, sjönk 0,2 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?