ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 17 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

M och SD i attack mot Reinfeldt

  • Foto: Henrik Montgomery/Scanpix

En moderat politiker i Halland går ut i hård kritik mot partiledaren Fredrik Reinfeldt tillsammans med två Sverigedemokrater.

Det är i en debattartikel i Hallandsposten som moderata kommun- och regionpolitikern Jerzy Golowkin i sällskap av två lokal- och regionpolitiker för Sverigedemokraterna går till attack.

De skriver att det är "skrämmande och odemokratiskt" att Reinfeldt hellre lämnar över makten än förhandlar med SD. I ett annat land skulle en partiledare säkert tvingas avgå för ett sådant uttalande, menar artikelförfattarna.

De anser att det är föraktfullt mot SD:s väljare och att åsiktsfriheten i Sverige är inskränkt.

Michael Svensson, ordförande för Moderaterna i Halland, tycker att det är omdömeslöst av en moderat med förtroendeuppdrag att skriva en sådan debattartikel.

Det är inte bara sällskapet som är problemet utan att de skriver att Moderaterna skulle vara förblindade av SD-hat - så är det inte. Och vi föraktar inte de som röstar på SD, säger han.

"Att de jämför åsiktsförtrycket i gamla kommunistländer med det svenska klimatet är en fruktansvärd historieförfalskning."

Michael Svensson kommer att prata med Jerzy Golowkin i veckan och fråga hur han ser på framtiden.

"Vill han ha stängda gränser och högre murar får han fundera på vilket parti han ska vara med i - men det är ett ställningstagande som han själv får göra."

Tyck till