ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Begagnat växer igen

Andrahandsmarknaden visar återigen positiva tillväxttal. Det framgår av Begagnatbarometern, som tagits fram av köp- och säljsajten Blocket och undersökningsbolaget HUI Research.

"Efter ett negativt första kvartal visar begagnatmarknaden återigen positiv tillväxt", säger Andreas Svensson, analytiker på HUI.

Under årets andra kvartal uppgick tillväxten på begagnatmarknaden till 2 procent. Som jämförelse kan nämnas att detaljhandeln överlag växte med närmare 5 procent under perioden.

En förklaring till tillväxten kan vara att den ordinarie försäljningen av sportartiklar ökade med 10,4 procent under perioden, enligt HUI och Blocket. Försäljningen av kläder och skor ökade med 9,8 procent jämfört med fjolårets andra kvartal.

”Handeln av kläder och skor har länge haft en stark utveckling på andrahandsmarknaden, nu kan vi även se att svenska folket lägger in en högre växel på begagnathandel av sport-, tränings- och fritidsprylar", säger Martin Frey, vd för Blocket.

Detaljhandelns försäljning spås visa starkare siffror under hösten och drivs framförallt av en minskning av antalet varsel och en ökad optimism bland hushållen.

Tyck till