1515
Annons

Nordenbörser: Veckoslut i rött<br />

De nordiska storbolagsindexen noterade samtliga nedgångar mellan 0,4 och 0,8 procent på fredagen, och avslutade därmed en rapporttung vecka i rött.

Strax före 17-tiden var det nordiska storbolagsindexet OMXN40, som inte innehåller norska aktier, 0,3 procent lägre till 1.159.

I Oslo stängde OBX 0,4 procent lägre.

Oljebolaget Statoils aktie fortsatte sin resa söderut efter torsdagens rapportmiss och återfanns bland förlorarna inom indexet med en nedgång på 1,5 procent. Bolaget fick flera sänkta rekommendationen på fredagen, bland annat från Swedbank som drog ned rekommendationen till neutral, från tidigare köp.

Oljeservicebolaget PGS, som på torsdagen stärktes efter en positiv rapport, föll tillbaka 1,8 procent inför helgen.

I Köpenhamn försvagades C20 Cap 0,5 procent.

Tyngde gjorde bland annat Chr. Hansen, som backade 2,7 procent efter att Carnegie sänkt rekommendationen för aktien till behåll, från tidigare köp.

Även Vestas, som meddelade att bolaget stämmer RRB Energy och ECO RRB i Indien för att få ersättning för belopp som Vestas anser sig ha tillgodo hos bolagen, tyngde med en nedgång på 2,5 procent.

En av fredagens vinnare blev läkemedelsbolaget Novo Nordisk, som steg 1,1 procent efter att det europeiska läkemedelsverket, EMA, sagt att användning av bolagets diabetesläkemedel inte medför någon risk för allvarliga biverkningar.

Finska H25 utvecklades sämst av de nordiska storbolagsindexen med en nedgång på 0,8 procent.

Tyngde gjorde rapporterande YIT med en nedgång på 8,8 procent, medan Outokumpu återhämtade sig något efter en svag vecka med en uppgång på 5,0 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?