1515
Annons

Räntor &amp; valutor: Kronan starkare<br />

Tyska och amerikanska räntor pekar uppåt under förmiddagens handel, medan dollarn och kronan stärks mot euron.

Under morgonen visade den franska industrins konfidensindikator en uppgång till 95 i juli från 93 föregående månad, mer än väntade 94.

Spanien sålde på tisdagsförmiddagen växlar för totalt 3,52 miljarder euro, medan avsedd volym var upp till 3,5 miljarder euro.

3-månadersväxlar såldes för 0,91 miljarder euro och 9-månadersväxlar såldes för 2,60 miljarder euro, båda till en lägre ränta än vid föregående emission. Spanska marknadsräntor sjönk överlag efter emissionen.

Tyska räntor stiger något inför eftermiddagens konfidensindikator för hushållen i euroområdet, som väntas öka. Den tyska tioåringen är upp 4 punkter till 1,55 procent, medan den svenska tioåringen stiger 3 punkter.

Även USA-räntor stiger med den tioåriga statsobligationen på 2,51 procent, 4 punkter upp från svensk stängning på måndagen, inför finansdepartements obligationsemission senare idag. Finansdepartementet kommer då att sälja statsobligationer med löptid på två år för 35 miljarder dollar, vilket följs av emissioner av fem- respektive sjuåriga obligationer senare i veckan.

En enkät från Bloomberg News, genomförd den 18-22 juli, visar att hälften av de svarande förväntar sig att Federal Reserve påbörjar sin nedtrappning av de kvantitativa lättnaderna vid FOMC-mötet i september. Det är en uppgång från 44 procent vid föregående månads enkät. 15 procent spår att nedtrappningen påbörjas i oktober medan 28 procent spår i december.

Fed väntas i september dra ned de månatliga tillgångsköpen till 65 miljarder dollar från nuvarande 85 miljarder dollar. Hälften av de svarande spår att Fed kommer att upphöra med tillgångköpen under andra kvartalet 2014.

Ingen svarande spår att Fed kommer att börja trappa ned tillgångsköpen vid det närmaste FOMC-mötet, den 30-31 juli.

Fed-chefen Ben Bernanke sade inför kongressen i förra veckan att Fed inte har någon förutbestämd kurs vad gäller nedtrappningen utan att denna kommer att avgöras av inkommande data.

"Marknaden lugnar ned sig", sade Ali Jalai på Scotiabank i Singapore till Bloomberg News.

"Marknaden har accepterat att 'tapering' inte är detsamma som åtstramning. Under de närmaste sex månaderna till ett år, är allt vi får 'tapering', inte åtstramning", sade han.

Dollarn stärks något mot yenen på tisdagen och handlas till 100:00.

"Med det japanska valet ur vägen, resulterande i en bekräftad seger för premiärminister Abe, finns det ingen speciell anledning att sälja yen nu. Så vi kommer titta på USA-data efter signaler för riktningen på kort sikt", sade Masashi Murata på Brown Brothers Harriman till Reuters.

På övriga valutamarknaden har dollarn stärkts något mot euron och handlas till 1:318.

Kronan har stärkts, 2 öre mot dollarn och 4 öre mot euron, jämfört med noteringarna vid stängning på måndagen.

På eftermiddagens rätt tunna makroagenda står preliminärt utfall för hushållens konfidensindikator i euroområdet samt FHFA husprisindex i USA.


Innehåll från VerizonAnnons

Fem nyckelfaktorer för att förverkliga planerna på det uppkopplade företaget

Ett uppkopplat företag kan förbättra sin konkurrenskraft betydligt. Men för vissa chefer kan digitaliseringsresan verka komplicerad och svår att få grepp om. Här är fem nyckelfaktorer för att kunna utveckla de mest innovativa lösningarna, samarbeta sömlöst med partners och samtidigt vara finansiellt framgångsrik.

Det uppkopplade företaget består av ett ekosystem där varje del av företaget är digitaliserat, inklusive försäljning, kundservice, ekonomi, HR, tillverkning, FoU, teknik, logistik och marknadsföring. 

– När dessa funktioner hanteras virtuellt, kan företag dra fördel av smarta processer som baseras på dataanalys och som möjliggör en säker och sömlös koppling mellan människor, processer och produkter, säger Fredrik Hallenborg, Associated Director, Verizon Business.

1. Digitala arbetsflöden måste baseras på robusta och säkra uppkopplingar 

En robust, säker och skalbar nätverksinfrastruktur utgör grunden för framgångsrika verksamheter. Det är därför viktigt att ta hänsyn till nätverket i beslutsprocessen redan från början och sedan bygga vidare på det. För att kunna dra nytta av teknik som 5G, MEC, artificiell intelligens och AR/VR behövs en plattform som levererar nätverkstjänster på ett smidigare, mer motståndskraftigt och mer molncentrerat sätt än vad traditionella nätverksinfrastrukturer gör. Detta kallas Network as a Service (NaaS) och i kombination med digitala möjligheter kommer det att vara nyckeln till framgång. 

2. Differentiera it-lösningar för specifika branscher

Standardlösningar för dagliga processer ligger fortfarande till grund för it-infrastrukturen som är tillgänglig för alla. Den stora skillnaden är införandet av differentierade it-lösningar. I den virtuella världen kan specifika applikationer snabbt rullas ut baserat på individuella behov. Dessa applikationer sitter närmare platsen där själva kundtransaktionen äger rum. Det innebär smidigare driftsättning och snabbare svarstider, samt specifika it-lösningar för enskilda avdelningar som stödjer innovativ utveckling.

3. Skapa ett starkt partnerekosystem

Digitalisering av processer och arbetsflöden gör det möjligt att samarbeta på nya sätt och med ett större partnerekosystem. Många företag har arbetat i silos, med isolerade it-system och begränsad leverantörskontrakt som innebär att det inte varit möjligt att samverka kring nya idéer. Genom att välja it-partners som fungerar bra ihop och som satsar på digitalisering kan företag påskynda innovation och bli mer träffsäkra. Därigenom har de möjlighet att dra nytta av expertis hos branschpartners och tillsammans skapa de bästa produkterna och tjänsterna.

4. Kom ihåg den mänskliga upplevelsen inom den digitala första arbetsplatsen

Den traditionella arbetsplatsen har förändrats under pandemin, och många företag går över till hybrida arbetsmiljöer med fler samarbetslösningar. Automatisering kommer inte att ersätta arbetskraften, utan snarare omdefiniera roller utifrån nya möjligheter. På den digitala arbetsplatsen måste företag vara noggranna med varje anställds arbetsmiljö och ta hänsyn till varje individs utbildning, trivsel och erfarenhet när de interagerar med de tekniska lösningar som företaget använder. Att förstå dessa miljöer i förhållande till de anställdas upplevelser kommer att bli avgörande för det uppkopplade företagets framgång.

5. Säkra den dynamiska världen

Varje företag behöver förstå att förmågan att skapa en säker och effektiv cyberverksamhet är detsamma som att skapa en säker och effektiv drift, vilket i sin tur är detsamma som att skapa en säker och effektiv affärsverksamhet.  Säkerhet kommer att ses som en affärskritisk tjänst, snarare än som en isolerad aktivitet, inom det uppkopplade företaget. Säkerhetstjänsterna bör vara inbyggda i den grundläggande infrastrukturen så att de möjliggör den flexibilitet som användare och data måste ha när det gäller tid och plats. Dessutom måste säkerhetstjänsterna vara kopplade till identitetslösningar som skyddar det uppkopplade företaget och dess data, varumärke, och människor.

– Min utmaning till företag runt om i världen är se till att 2022 blir det år som planerna på det uppkopplade företaget förverkligas – tekniken och expertisen finns redan. Det är viktigt att företag arbetar med globala partners som kan stödja dem under hela resan och erbjuda den flexibilitet, skalbarhet och anpassningsförmåga som varje företag behöver, säger Fredrik Hallenborg, Associated Director, Verizon Business.

Ta reda på mer om hur Verizon kan hjälpa dig på din resa mot att bli ett uppkopplat företag.  

Mer från Verizon

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Verizon och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?