1515
Annons

USA-börser: <br />New York förväntas öppna uppåt<br />

Kurserna på New York-börserna väntas inleda uppåt efter att börserna i Asien och Europa stigit måttligt tidigare under dagen. Innan öppning presenterade storbanken Citigroup ett resultat för andra kvartalet som slog analytikernas förväntningar.

S&P 500-terminen var klockan 14.38 4 punkter över fair value medan Nasdaq 100-terminen 6 punkter över.

Citigroup redovisade ett justerat resultat på 1,25 dollar per aktie för det andra kvartalet, mot 0,95 samma kvartal förra året. Analytikerna hade förväntat sig ett resultat om 1,18 dollar eligt Zacks Estimates. Det innebar att banken slog förväntningar med drygt 6 procent. Aktien ökade med 2,3 procent i förhandeln.

Även storbanken Wells Fargo hade stigit i förhandeln. Drygt en timme innan öppning hade aktien gått fram med 0,7 procent.

Flygplanstillverkaren Boeing steg med drygt 1,4 procent i förhandeln efter att ha backat nästan 5 procent vid stängning i fredags. Tappet inleddes efter att det rapporterats att ett Dreamlinerplan börjat brinna på Heathrow i London.

Leap Wireless International, som levererar förutbetalda mobiltjänster, rusade 117 procent till 17,40 dollar i förhandeln på grund av att mobiljätten AT&T planerar att köpa bolaget för 15 dollar per aktie. AT&T:s aktie var samtidigt upp 0,3 procent.

På makrofronten rapporterades att Kinas BNP steg med 7,5 procent under det andra kvartalet 2013, jämfört med motsvarande kvartal året innan. Analytiker hade räknat med en BNP-tillväxt på just 7,5 procent. Under det första kvartalet uppgick tillväxttakten till oreviderade 7,7 procent. För helåret 2012 var BNP-tillväxten 7,8 procent.

"Den kinesiska BNP-siffran indikerar att Kina inte kommer att sätta käppar i hjulen för den globala återhämtningen", skrev Stephane Ekolo på Market Securities i ett kundbrev.

På statistiskfronten steg msättningen i den amerikanska detaljhandeln med 0,4 procent i juni jämfört med månaden innan. Analytiker hade räknat med en uppgång på 0,8 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?