ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 23 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Amazon på väg till Sverige

  • Foto: Scanpix
Den amerikanska e-handelsjätten Amazon närmar sig Sverige. I dagarna inleds ett samarbete med mobiloperatören 3, skriver tidningen Dagens industri.

Svenska bokhandlare och förläggare har bävat inför dagen då Amazon tar steget in i Sverige.

Nu doppar den amerikanska e-handelsjätten tårna i den svenska marknaden genom att låta mobiloperatören 3 bli först med att installera Amazons app i sina smarta mobiler. Appen är i praktiken en mobil version av e-handelssajten, skriver tidningen Dagens Industri.

Det är oklart om 3 får betalt av Amazon. Klart är dock att avtalet inte är exklusivt, vilket innebär att det sannolikt följs av fler.

Enligt 3:s informationschef Erik Hörnfeldt ska samarbetet mellan de två bolagen fördjupas med tiden.

”Jag kan inte säga när nästa steg kommer eller vad det går ut på. Men det kommer mer, säger han till Dagens industri.

Amazon växer snabbt internationellt. Hela 40 procent av omsättningen kommer i dag från marknader utanför USA. Företaget har marknadsfört sig aggressivt de senaste månaderna och bland annat sänkt priset på sin e-boksläsare Kindle i Europa.

Amazon grundades 1995 och var från början en renodlad bokaffär på nätet. Sedan dess har e-handelsföretaget vuxit till världens största med försäljning av bland annat dvd-filmer, barnkläder och leksaker.

Bolaget har i dag sajter riktade till tio länder utanför USA. Det går att beställa varor till Sverige från den brittiska sajten.

Tyck till