ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Volvo rullar igång tillverkning i Kina

  • Foto: Yvonne Åsell/Scanpix

SHANGHAI. Volvo PV har äntligen fått grönt ljus av kinesiska myndigheter att påbörja tillverkningen av Volvobilar i Kina. 

Det positiva beskedet kom i förra veckan, kan Di avslöja.

"Det sista steget i godkännandeprocessen är slutfört och därmed är alla nödvändiga licenser på plats", säger Volvos presstalesman Stefan Elfström till Di.

Bakom det slutgiltiga godkännandet av att Volvo PV får börja tillverka bilar på den kinesiska marknaden står Ministry of Industry and Information Technology, MIIT. Beslutet avser tillverkning av S60L, den förlängda versionen av S60 i fabriken i Chengdu, dit Volvo PV i början av juni bjöd in till ett stort mediejippo. Detta trots att alla nödvändiga tillstånd för att få starta produktion i fabriken inte var på plats.

"Den information som vi hela tiden har fått om processerna i Kina är att de tar tid. Vi har aldrig sett någon fara för att licenserna inte ska vara på plats i god tid innan den planerade produktionsstarten under det fjärde kvartalet i år", säger Stefan Elfström.

De aktuella tillstånden gäller alltså bara fabriken i Chengdu och avser endast produktion av bilmodellen S60L.

"Sedan kommer vi att expandera med ytterligare produkter längre fram. Men vilka de är får vi återkomma till. Varje bilmodell kräver ett eget typgodkännande från kinesiska myndigheter."

Licenserna för motorfabriken i Zhangjiahou, som i likhet med bilfabriken i Chengdu ska starta produktion i höst, och för bilfabriken i Daqing, som fortfarande är under uppbyggnad, är ännu inte klara.

"Så dessa får vi återkomma till", säger Stefan Elfström.

Tyck till