1515

USA-börserna: Uppåt på Wall Street<br />

USA-börserna steg under lunchhandeln på torsdagen. Europabörserna noterade även de uppgångar vid stängning vilket därmed innebar tredje dagen i rad med stigande kurser. Under dagen har en hel del makrostatistik från USA presenterats.

Dow Jones Industrial Average var klockan 19.27 upp med 0,8 procent till 15.034. På den bredare marknaden ökade S&P 500 med 0,8 procent till 1.616 och Nasdaq Composite gick fram 0,9 procent till 3.407.

Räntan på den tioåriga obligationen backade 7 punkter till 2,48 procent samtidigt som trettioårsräntan sjönk 5 punkter till 3,53 procent.

Federal Reserve kommer fortsätta föra en stimulerande penningpolitik de närmaste åren och inget har förändrats i Fed:s syn på ränteändringar, enligt ledamoten Dennis Lockhart. Det uppgav han i ett tal under torsdagen.

Tidigare under dagen sa William Dudley, ordförande för Federal Reserve Bank of New York, att han förväntar sig att centralbanken kommer att bromsa in obligationsköpen senare i år förutsatt att ekonomin utvecklas som förväntat.

Obligationsköpen kommer sannolikt därefter att avslutas då arbetslöshetsnivån når sju procent och det kan komma att ske nästa år. Inflationen är fortsatt svag men det förväntas att det sker en uppgång över tiden, fortsatte Dudley.

På statistiskfronten meddelades att antalet nya arbetssökande i USA uppgick till 346.000 under vecka 25. Marknaden hade räknat med att antalet skulle uppgå till 345.000.

Vidare var privatkonsumtionen i USA upp med 0,3 procent i maj jämfört med april. Marknaden hade förväntat sig en uppgång om 0,4 procent. Privata inkomster var samtidigt upp med 0,5 procent. Förväntningarna låg här vid en ökning om 0,2 procent.

Avtalade köp av befintliga hus steg med 6,7 procent i maj jämfört med månaden innan. Analytiker hade räknat med en uppgång på 1,0 procent mellan månaderna. Jämfört med motsvarande månad året innan var försäljningen upp med 12,1 procent.

Bland enskilda bolag drog Dish Network tillbaka sitt bud på Clearwire som var värt 4,40 dollar per aktie. Clearwires styrelse stödjer det rivaliserande budet från Sprint Nextel värt 5 dollar per aktie. Clearwires aktie föll med 2,1 procent till 4,99 dollar. Dish ökade 3,4 procent.

Verizon Communications uppges vara intresserade av att köpa en eller möjligen två mindre mobiloperatörer i Kanada. Förvärvsobjekten heter Mobilicity och Wind. Aktien gick fram 1,0 procent.

Hartford Financial Services säljer sin brittiska verksamhet inom variabel livränteförsäkring till Berkshire Hathaway för 285 miljoner dollar. Säljaren gör en reaförlust på 110 miljoner dollar på affären. Hartford ökade 2,8 procent medan Berkshire ökade 0,4 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?