ANNONS:
Till Di.se
LÖRDAG 18 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Världsbanken sänker tillväxtprognos

  • Foto: Andre Penner/Scanpix
Världsbanken har sänkt sin globala tillväxtprognos för i år efter att tillväxtmarknader som Kina och Brasilien bromsat in mer än väntat, medan budgetnedskärningar och minskat investerarförtroende har fördjupat recessionen i Europa.

Det rapporterar Bloomberg News.

Världsekonomin väntas nu öka med 2,2 procent i år, nedreviderat från 2,4 procent i januariprognosen. I euroområdet väntas BNP sjunka med 0,6 procent (tidigare -0,1), medan prognosen för USA har dragits upp till 2,0 procent (1,9) och för Japan till 1,4 procent (0,8). För Kina spår Världsbanken en BNP-tillväxt på 7,7 (8,4).

För nästa år spår Världsbanken en global tillväxt på 3 procent (3,1).

"Hårda data hittills i år pekar mot en global ekonomi som långsamt börjar komma på fötter. Men återhämtningen förblir tveksam och ojämn", skriver Världsbanken i sin rapport.

Åtgärder i Europa för att hantera skuldkrisen har minskat på de största riskerna för den globala ekonomin och stabiliteten på finansmarknaderna. Hoten är nu mindre, inklusive lägre råvarupriser och inverkan från nedtrappningen av de stora centralbanksstimulanserna i utvecklade länder.

Tyck till