ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 20 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD

Hovet mörkade att Chris O'Neill bytt karriär

  • Foto: Maja Suslin/Scanpix
NEW YORK. Prinsessgemålen Christopher O'Neill har lämnat sin anställning vid hedgefonden Noster Capital. I stället uppges den 38-årige finansmannen vilja satsa på egna investeringar, något som hovet mörkat under upptakten till bröllopet.

Inför bröllopet med prinsessan Madeleine, någon gång i april eller maj, avslutade Christopher O'Neill sin anställning som analyschef på Noster Capital, enligt uppgift till Di. Det är dock inget som framgår av det cv och biografi över Christopher O'Neill som kungliga hovet publicerat på sin hemsida.

Enligt Di:s uppgiftslämnare ska Christopher O'Neill satsa på en karriär som affärsängel. Med bas i New York ska han bygga upp ett eget företag där han ska jobba med, och investera i, nystartade bolag. Det är något som han även sysslat med tidigare, om man får tro det svenska hovet. 

"Utöver det har han investerat i entreprenörsdrivna bolag", skrev hovet i en presentation av Christopher O'Neills affärsverksamhet inför bröllopet.

Den hittills enda kända investeringen från Christopher O'Neills sida är New York-krogen The Darby, där han uppges ha en mindre ägarandel. Enligt Expressen har han också satsat pengar inom bilsport, genom den amerikanska tävlingen Nascar. 

Inför bröllopet mörkade både hovet och Noster Capital av okänd anledning Christopher O'Neills avhopp, trots upprepade förfrågningar från Dagens industri. 

"Noster Capital delar inte med sig av någon information som har att göra med tidigare eller nuvarande anställda", skrev Dominique Newman på Noster Capital i ett e-brev till Di Weekend. 

Arbetar Christopher O'Neill kvar hos er?
"Jag är ledsen, men tyvärr kan jag inte hjälpa dig", fortsatte han då. 

Inte heller Bertil Ternert, informationschef på Hovet, ville sprida ljus över Christopher O'Neills yrkesliv. Di har sökt honom flera gånger även för denna artikel, utan att han återkommit. 

Hovet har överlag varit mycket sparsmakad med information om prinsessgemålen, och hänvisat till att han själv har valt att stå utanför vad som kallas kunglig värdighet.

Christopher O'Neill har fått flera svarta rubriker i svenska tidningar på grund av sin anställning på Noster Capital. I november gick Christopher O'Neill ut i ett försvarstal genom sin advokat, eftersom hedgefondens skattehemvist, som förutom i Delaware finns på Caymanöarna, lett till några kritiska tidningsartiklar i Aftonbladet. Och vintras kallades han "Kungafamiljens nya värsting" på omslaget på Veckans Affärer.

Tyck till