1515

USA-börserna ska upp<br />

De ledande USA-börserna väntas öppna uppåt på onsdagen efter två dagar av nedgångar för det breda indexet S&P 500. I Europa steg de ledande indexen, stärkta av bättre än förväntad industriproduktionsstatistik i euroområdet.

Kring klockan 14.40 var terminerna för Dow Jones Industrial Average och det bredare indexet S&P 500 samt motsvarigheten för Nasdaq Composite mellan 0,4 och 0,5 procent högre.

"Räntorna stiger för att ekonomin håller på att bli sundare och investerare mer optimistiska. Det är bra för aktier. I en normalare miljö förväntar man sig stigande aktiemarknader och stigande obligationsräntor i takt med att ekonomin återhämtar sig", sade Patrick Spencer vid Robert W. Braid till Bloomberg News.

På bolagsfronten meddelade läkemedelsbolaget Pfizer att det kommer erhålla 2,15 miljarder dollar från Teva och Sun Pharmaceutical efter en patentuppgörelse om magsårspreparatet Protonix. Marknaden mottog nyheten positivt, och aktien steg 0,8 procent under förhandeln.

Vidare backade Yum Brands, som bland annat äger KFC och Pizza Hut, med 0,4 procent. Försäljningssiffror från Kina rapporterade en nedgång på 19 procent i jämförbara butiker.

På obligationsmarknaden har räntan på tioårigt amerikanskt statspapper stigit 2 punkter till 2,20 procent.

Onsdagen bjuder inte på några betydande nyheter i statistikväg från USA.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?