1515

Asienbörser: <br />Japanbesked tynger<br />

Majoriteten av de ledande indexen i Asien tappade minst en halv procent på tisdagen. Sentimentet i regionen sjönk efter att Bank of Japan meddelat att man lämnar den penningpolitiska hållningen oförändrad.

Bank of Japan avslutade på morgonen svensk tid ett tvådagarsmöte och eftersom penningpolitiken kommer att hållas konstant innebär det att centralbanken kommer att fortsätta agera på marknaden.

Inför besked fanns förväntningar om att BOJ skulle förlänga löptiden för de lån som används för att jämna ut volatiliteten på obligationsmarknaden, vilket uteblev. Reaktionen på marknaden blev en starkare yen, stigande obligationsräntor och sjunkande aktiekurser.

"Investerare förväntade sig mer. Marknaden har varit volatil, men BOJ verkar inte bry sig om det. Investerare oroas att ekonomin kommer att skadas tidigare snarare än senare", kommenterade, Koichi Kursoe, chefsekonom för Resona Bank i Tokyo, till Bloomberg News.

Tokyobörsens index Topix var upp så mycket som 0,7 procent för avslutandet av centralbanksmötet, men föll sedan ner i minusterritorium. Fastighetsbolag och stålproducenter hörde till de största förlorarna. Mitsubishi Estate sjönk närmare 4 procent och Nippon Steel tappade över 3 procent.

Pappers- och massabolag gick dock starkt efter ett par rekommendationshöjningar i sektorn. Oji Holdings rusade 9,4 procent och Nippon Paper 6,5 procent.

Börserna i Kina höll för andra dagen helgstängt. Australienbörsen, som hade stängt under måndagen, utgjorde ett positivt undantag i regionen.

Noteringar kl 07.30
MSCI Asia Apex 50  -1,00%


Nikkei 225   -1,00%


Hongkong Hang Seng  -1,00%
Kinas Shanghai Comp  STÄNGT
Kinas Shenzhen Comp  STÄNGT


Taiwan Taiex   -0,30%
Sydkorea Kospi   -0,70%
Indien BSE Sensex 30   -1,00%
Singapore Straits   -0,90%
Australia S&P/ASX200   0,40%


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?