1515

Europabörser: <br />Deutsche Telekom stiger<br />

De europeiska börserna handlas med små rörelser strax över nollan under onsdagsförmiddagen. Makrokalendern är tunn medan antalet rapporterande bolag på kontinenten är desto fler.

Deutsche Telekom redovisade ett ebitda-resultat om 4,29 miljarder euro för det första kvartalet, vilket överträffade förväntningarna enligt Bloombergs enkät. Bolaget uppvisar goda trender i USA och Tyskland, bedömer en analytiker på Liberium Capital. Aktien stiger 3,4 procent.

Inom samma sektor tappar Telefonica 1,2 procent i Madrid sedan dess resultat för det första kvartalet inte nått upp till analytikernas förväntningar.

Den belgiska dagligvarukedjan Delhaize redovisade en ökad underliggande vinst under det första kvartalet och passade samtidigt på att meddela att bolagets vd Pierre-Olivier Beckers kommer att lämna sin post vid slutet av året. Marknaden ställer upp aktien med 2,9 procent.

Nederländska bank- och försäkringskoncernen ING avancerar 2,2 procent efter att bolaget toppat förväntningarna för det första kvartalet enligt en enkät från Bloomberg.

Åt andra hållet rör sig Standard Chartered, ned 5,0 procent. Den brittiska banken uppvisade något ökade intäkter, vilket dock inte räckte för att täcka ökade kostnader och nedskrivningar och resultatet föll därmed jämför med förra året.

Den brittiska detaljhandelskedjan Nexts intäkter ökade med 2,2 procent under det första kvartalet. 1,5 procent av detta avsåg nya butiksöppningar. En analytiker bedömer att utfallet var bättre än väntat för perioden som varit svag till följd av kallt väder. Aktien stiger 2,8 procent.

På den globala makrofronten har Kina uppvisat en handelsbalans som gav ett överskott på 18,2 miljarder dollar under april. Det kan jämföras med förra månadens underskott om 0,9 miljarder och med ett bland analytiker förväntat överskott om 15,6 miljarder dollar, enligt Dow Jones Newswires.

Såväl export som import överträffade såväl förväntningarna som utfallet i mars månad. Flera analytiker ifrågasätter dock riktigheten i de oväntat starka siffrorna.

Vad gäller europeisk statistik väntas tysk industriproduktion för mars månad klockan 12.00. Den amerikanska makrokalendern ekar tom för dagen.

Noteringar kl 11.50
Index  Marknad  Notering  I dag
DJ Stoxx 600  Europa  302 +0,2 % 
DJ Stoxx 50  Europa  2.772  -0,0 % 
FTSE 100  London  6.567  +0,1 % 
DAX  Frankfurt  8.200  0,20%
CAC 40  Paris  3.936  +0,4 %  
SMI  Zürich  8.021  +0,6 % 
IBEX 35  Madrid  8.553  0,10%
FTSE MIB  Milano  17.150  0,20%


Innehåll från RTSAnnons

Nöjdare medarbetare med en funktionell digital arbetsplats

Oskar Schager, Sales Specialist på RTS.
Oskar Schager, Sales Specialist på RTS.

Pandemin har varit en katalysator för utvecklingen av den digitala arbetsplatsen. När många arbetsplatser inte längre är knutna till en fysisk plats behöver företag säkerställa att system och teknik fungerar minst lika bra som när alla är på samma plats. Bolaget RTS har nolltolerans mot IT-strul och hjälper företag att göra den digitala omställningen funktionell och smidig.

RTS är en verksamhetsnära specialist inom IT som bl a säljer enheter, sköter logistik och återtag inom IT. Målet är att förse arbetsplatser med de plattformar som behövs för att teknik och system ska fungera säkert och smärtfritt. Bolaget är Nordens högst certifierade partner till VMware, som bl a har utvecklat en virtualiseringsplattform för applikationer och desktop.

VMware har flera lösningar som säkerställer en väl fungerande digital arbetsplats. Det centrala oavsett lösning är att de sätter användarens unika behov i fokus genom den mest säkra och enkla åtkomsten till användarnas arbetsverktyg på den enhet som passar användaren bäst vid varje givet tillfälle, samtidigt som silverfats-upplevelsen inte längre behöver innebära en utmattad IT-avdelning.

– Det bästa är att användarna själva inte behöver hantera systemen och från ett IT-perspektiv underlättar dessa program när folk vill använda olika typer av enheter, säger Fredrik Hallgårde, Team Leader för Digital Workspace på RTS.

Underlätta för användare

För att en digital arbetsplats ska fungera smärtfritt behöver man kunna hantera alla typer av enheter över internet via en molntjänst. Identitets- och kontohantering måste kunna fungera för att man ska kunna ha ett gemensamt konto som kan säkras och appliceras på alla tjänster.

– Oavsett om du är lagerarbetare, kör lastbil och använder digitala hjälpmedel i ditt arbete, jobbar hemifrån eller på kontor ska allt vara möjligt att hanteras på en och samma plattform. En användare ska inte behöva ringa servicedesk eller åka in till kontoret för att exempelvis ändra ett lösenord eller få ny mjukvara, säger Fredrik Hallgårde.

En konkurrensfördel

RTS tror att hur väl den digitala arbetsplatsen fungerar kan ha stor påverkan på anställdas inställning till sitt arbete. En smidig digital arbetsplats kan vara avgörande för om en anställd vill arbeta kvar eller till och med användas som konkurrensfördel vid ny rekrytering.

– Tänk dig att det istället gäller kontorsmiljön. Vill du sitta med fin utsikt eller i ett skrymsle? Det är viktigt att det är härligt att jobba, om inte så kommer de anställda så småningom söka sig bort från arbetsplatsen, säger Oskar Schager, Sales Specialist på RTS.

Om RTS

RTS är en helhetsleverantör inom IT-produkter, lösningar och tjänster med högt kompetenta specialister inom framförallt klienter, datacenter, virtualisering och infrastruktur. RTS är den mest certifierade partnern till VMware i Norden och den enda med 4 st Master Service Competencies inom VMware-lösningar.

Läs mer om RTS här 

 

Mer från RTS

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med RTS och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?