ANNONS:
Till Di.se
TISDAG 24 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Annie Lööf gör lappkast

  • Foto: Jack Mikrut

Näringsminister Annie Lööf har ändrat åsikt om de nya 3:12-reglerna och försöker stoppa det förslag hon själv var med och presenterade.

Det skriver Dagens industri på torsdagen. I en debattartikel den 12 april i år skrev Annie Lööf tillsammans med finansminister Anders Borg att 3:12-reglerna skulle ändras.

Förslaget skulle stoppa skatteplaneringen som 3:12-reglerna möjliggör. Kritikerna har sagt att förslaget är krångligt, snedvrider konkurrensen och missgynnar den som sköter sig. 

Anders Borg har viftat bort kritiken, men Anne Lööf har nu bytt fot och befinner sig på samma sida som Kristdemokraterna samt Folkpartiet, som tidigare krävt att förslaget omarbetas.  

”Det är tydligt, efter att ha tagit del av remissvaren, att det här slår mot många företag på ett sätt som det inte var tänkt och det har vi stora problem med”, säger en högt uppsatt källa inom Centerpartiet till Dagens industri.

”Vi hoppas få till förbättringar men vet inte hur långt vi kommer. Det är det vi förhandlar om nu”, säger Centerkällan.

Frågan har nu lyfts till regeringens samordningskansli, där en statssekreterare från respektive alliansparti ingår, för att försöka komma överens, skriver Dagens industri. Regeringens ambition är att presentera ett färdigt förslag inom de närmsta dagarna, enligt Di.

Tyck till