1515

Europabörser: Adidas på topp<br />

Europabörserna har inlett fredagshandeln med mindre rörelser, i skrivande stund noteras bredare index precis under nollstrecket. Marknadens fokus innan helgen tar vid ligger på eftermiddagens amerikanska sysselsättnings- och arbetslöshetsdata för april månad.

"Jag misstänker att investerarna intagit en avvaktande position mellan gårdagens räntesänkning från ECB och dagens amerikanska jobbdata. Marknaden är förberedd på ett svagt utfall, givet den data vi sett den senaste tiden. Delårsutfallen har varit blandade; medan vinsterna har varit något bättre än väntat i Europa ser inte intäkterna på första raden bra ut", kommenterar Norman Villamin, europeisk chefsförvaltare vid Coutts & Co. i Zürich, i en kommentar till Bloomberg.

Dagens rapportbolag innefattar bland annat sportutrustningsbolaget Adidas samt storbankerna Royal Bank of Scotland (RBS) och BNP Paribas.

Tyska Adidas nettovinst på 308 miljoner euro i första kvartalet överträffade analytikerförväntningarna vid 297 miljoner euro samtidigt som omsättningen på 3,75 miljarder euro var i linje med förväntningarna, enligt Dow Jones Newswires.

Samtidigt såg Adidas en förbättrad produkt/pris mix i kvartalet och upprepar sin tidigare guidning för 2013. Sport-aktien noterade med en uppgång på 6,5 procent till 84,79 euro, de högsta kursnivåerna någonsin sedan aktien började handlas år 1995.

Royal Bank of Scotland rapporterade ett resultat före skatt på 826 miljoner pund för det första kvartalet, vilket var 42 procent under förväntningarna enligt en analytiker Dow Jones Newswires talat med. Enligt samme analytiker var privatkundsidan ok i Storbritannien men svagt internationellt.

RBS-aktien backade 5,7 procent i London. RBS majoritetsägare med kontroll över 81 procent av aktiekapitalet är den brittiska staten.

Vidare i banksektorn rapporterade BNP Paribas ett nettoresultat på 1,58 miljarder euro i det första kvartalet 2013. Utfallet var en minskning med 45 procent jämfört med samma kvartal föregående år men överstigande analytikerförväntningarna vid 1,38 miljarder euro, enligt Dow Jones Newswires. Aktien steg 0,8 procent i Paris.

Bland övriga bolagsnyheter pressades det tyska modebolaget Hugo Boss 3,1 procent i Frankfurt efter att majoritetsägaren Permira Advisers meddelat att man säljer av motsvarande cirka 10 procent av aktiekapitalet i en accelererad book-building process som inleddes i dag, fredag.

Den amerikanska sysselsättnings- och arbetslöshetsdatan väntas klockan 14.30 i eftermiddag.

Exklusive jordbrukssektorn väntas sysselsättningen i USA ha ökat med 140.000 personer i april och den amerikanska arbetslösheten väntas samtidigt ha varit oförändrad vid 7,6 procent, jämfört med förra månadens preliminära nivå.

 

Noteringar kl 11.20
DJ Stoxx 600 Europa  297 -0,2 % 
DJ Stoxx 50 Europa  2.730  -0,4 % FTSE 100 London  6.463  +0,0 % 
DAX Frankfurt  7.963  0,00%
CAC 40 Paris  3.849  -0,3 %  SMI Zürich  7.873  -0,4 % 
IBEX 35 Madrid  8.420  +0,2 % 
FTSE MIB Milano  16.699  -0,30%


Innehåll från LogMeInAnnons

Så frigör LogMeIn den moderna arbetskraftens potential

I dag jobbar miljontals människor världen över på distans, vilket ställer stora krav på företag att se till att anställda får supporten de behöver och att säkerheten är den allra bästa. Med LogMeIns heltäckande molnlösningar blir arbetet sömlöst och IT-avdelningen får kraftfulla verktyg. I ett nytt partnerskap med Commaxx är LogMeIns produkter nu tillgängliga för den nordiska marknaden. 

LogMeIn grundades 2003 och är en pionjär inom fjärrarbete. Under pandemin har arbetsplatsen blivit ännu mer decentraliserad och efterfrågan på LogMeIns lösningar har ökat ytterligare. Idag hjälper LogMeIn miljontals människor och företag att arbeta så bra som möjligt – var som helst och när som helst. 

– Molnbaserad kommunikation och tjänster har blivit en del av vardagen och är därför avgörande för att företag ska lyckas i framtiden. Genom vårt partnerskap med Commaxx ser vi fram emot att hjälpa fler svenska och nordiska företag att anpassa sig i den nya eran av arbete, säger Gerald Byrne, Senior Director och Channel Sales.

– Det som gör oss unika är just att alla våra produkter är molnbaserade, vilket är ovanligt på marknaden med tanke på den bredden vi har. Man kan med några klick enkelt skala upp och ned allt från våra UCC-lösningar till vår säkerhetslösning LastPass, säger Barry McMahon, Senior Product Marketing Manager. 

En spridd arbetsplats kräver kraftfulla verktyg

 På en decentraliserad arbetsplats är det även viktigt att IT-avdelningen har verktygen som behövs för att enkelt ge anställda support. Med lösningar som Rescue och Central kan IT-personalen enkelt hantera alla anslutna enheter, var de än befinner sig. Förutom att kunna ge smidig support är det även av högsta vikt att man arbetar så säkert som möjligt. Med LogMeIns lösning LastPass som finns i deras Identityserie säkrar man de anställdas identitet, åtkomst, data och lösenord. 

–  LastPass kan generera slumpmässiga lösenord i alla möjliga skepnader och med ett inlogg kan du hantera alla lösenord på ett och samma ställe. Lösningen kommer ihåg lösenorden och fyller automatiskt in den krävda informationen, Barry McMahon.

Lösningen har även multifaktorautentisering, vilket ger en extra nivå av säkerhet. 

– När du kombinerar att kunna genera och hantera lösenord, samtidigt som du utmanar användaren att bevisa att den är vem den påstår sig vara, så får du en mycket omfattande säkerhetslösning som är lätt att använda. Det valideras av mer än 26 miljoner kunder, avslutar Barry McMahon. 

Länk: Vill du veta mer om LastPass? 

Om LogMeIn

 LogMeIn är en pionjär inom distansarbete och en drivkraft bakom dagens situation där vi kan arbeta var vi vill, och har blivit ett av världens största SaaS-företag med tiotals miljoner aktiva användare, mer än 3500 globala medarbetare, över 1,3 miljarder dollar i årlig omsättning och cirka 2 miljoner kunder världen över som använder LogMeIns lösningar som en viktig del i deras dagliga liv.

 

Mer från LogMeIn

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med LogMeIn och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?