1515

Asienbörser: Mest ned på lugna börser<br />

De asiatiska börserna uppvisade relativt små indexrörelser men med nedåttendens på tisdagen.

USA-börserna stängde något lägre på måndagen. Fed-chefen i Chicago, Charles Evans, sade i ett tal att den amerikanska ekonomin har förbättrats "rätt så mycket" och tillsammans med andra ganska positiva tongångar ökade det spekulationerna om att Fed kan minska på takten av sina tillgångsköp.

Det regionala asiatiska indexet MSCI Asia Apex 50, som exkluderar japanska aktier, var 0,4 procent ned. Teknologi och telekommunikatörer återfanns i sektorsbotten.

På bolagsfronten fortsatte japanska energibolag återhämtningen med Tokyo Electric Power 13 procent högre.

I Australien hade bland annat finans och verkstad en svag utveckling. Förhållandena i företagssektorn har generellt fortsatt varit under genomsnittet, enligt protokollet från Reserve Bank of Australias penningpolitiska möte den 7 maj.

Den australiska centralbanken skrev även att tillväxten fortsatt väntas vara något under trend i år för att sedan gradvis närma sig trend under 2014.

"Utsikterna på kort sikt återspeglar en generell inbromsning av företagsinvesteringarna, givet toppen i råvaruinvesteringarna tillsammans med effekterna av finanspolitisk konsolidering och den starka växelkursen", framkom i protokollet från RBA-mötet.

Marknadstemperatur klockan 7.30

kl 6:30 kl 7:30 kl 12:35 Sedan 31 dec
MSCI Asia Apex 50 -0,50% -0,40% - 0,90%
Nikkei 225 -0,10% -0,10% - 47,60%
Hongkong Hang Seng -0,50% -0,60% - 3,10%
Kinas Shanghai Comp -0,10% 0,00% - 1,30%
Kinas Shenzhen Comp 0,40% 0,60% - 16,10%
Taiwan Taiex -0,10% 0,10% - 8,90%
Sydkorea Kospi -0,20% -0,10% - -0,80%
Indien BSE Sensex 30 -0,10% -0,10% - 4,00%
Singapore Straits -0,60% -0,50% - 8,50%
Australia S&P/ASX200 -0,60% -0,60% - 11,40%


Innehåll från SiemensAnnons

Tekniken som skapar attraktiva fastigheter och bidrar till hållbar lönsamhet

Med tekniken som möjliggörare skapas ekonomisk och social hållbarhet. Med den insikten som grund levererar Siemens Smart Infrastructure en konkurrenskraftig portfölj som hjälper fastighetsbranschen att utveckla smarta, säkra, energieffektiva och hållbara lösningar i både befintliga och nya byggnader.

Som ett stort företag inom tekniksektorn vet Siemens vilka utmaningar fastighetsägare, hyresgäster och medarbetare står inför under uppförandet av smarta byggnader. Genom att nyttja teknik och smarta system i samverkan kan många av utmaningarna lösas men för en hållbar utveckling måste man även se bortom själva byggnaden. Med hjälp av bredden i portföljen kan Siemens hjälpa företag och samhälle att bland annat se möjligheterna i energiutmaningen, bidra till en hållbar laddinfrastruktur för fossilfria fordon och med teknisk infrastruktur skapa smarta byggnader som människor vill bo och arbeta i. Genom effektivt nyttjande av hyrd kontorsyta och ökad upplevelse för medarbetaren skapar dessa lösningar både social och ekonomisk hållbarhet samtidigt som fastighetens värde ökar.

– Omställningen för fastighetsägare går fort och jag tror att många känner en stress över ”Var ska jag börja?”. Vårt råd är att komma igång genom att sätta en långsiktig plan och att arbeta med öppna plattformar som möjliggör flexibilitet. Börja sedan med något som ger snabbt resultat, till exempel att åtgärda fastighetens mätarstruktur, det möjliggör energioptimering. Mitt råd är att våga fråga, det finns hjälp att få, säger Annika Persson, Branch Account Manager.

Siemens kopplar samman energisystem, byggnader och industrier på ett smart sätt där kunden alltid är i fokus, utgångsläget är utifrån kundens behov och en förståelse för verksamheten under uppförandets tre faser; design, konstruktion och förvaltning. Redan i designfasen är det viktigt att sätta en gemensam plan för vad som ska uppnås med byggnadens tekniska infrastruktur för att förebygga brister längre fram. Därför är öppna plattformar för kommunikation som både kan ta emot och leverera data nyckeln till framgång.  

– Vi hjälper vår kund att förbli nyfiken, vara uthållig, experimentera och anpassa sig genom vår adaptiva och intuitiva teknik. Tanken med Smart Infrastructure är att skapa ett ekosystem där morgondagens fastigheter, effektivt och hållbart, skall arbeta för de personer som lever och verkar där och inte tvärtom. Det bidrar till en hållbar utveckling för att skydda planeten för nästa generation samtidigt som samhället gör framsteg och bidrar till våra kunders framgång, berättar Annika Persson.

Om Siemens

Siemens gör världen till en mer uppkopplad och omtänksam plats där hållbar energi levereras pålitligt och effektivt. Med en bred portfölj av nätstyrning och automatisering; effektfördelning, omkoppling och styrning, fastighetsautomation, brandsäkerhet, säkerhetssystem, VVS-styrning och energilösningar förbättrar Siemens vårt sätt att leva och arbeta. Siemens Smart Infrastructure kopplar på ett smart sätt samman energisystem, byggnader och industrier.

siemens.se/smartabyggnader

 

Mer från Siemens

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Siemens och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?