1515

Råvaror: Uppåt tack vare svagare dollar<br />

Råvarupriserna höll sig kvar på positiva nivåer under den sena handeln på måndagen. En svagare dollar gav stöd samtidigt som oroligheterna i Syrien pressade upp oljepriset.

Under kvällen höll Fed-chefen i Chicago, Charles Evans, ett tal där han sade att den amerikanska ekonomin har gått framåt "ganska så mycket" och att han spår att den amerikanska tillväxten kommer att vara "självunderhållande" vid 2014. Efter talet tappade börserna i USA mark, men det gav inget större avtryck på råvarumarknaden.

Vid klockan 20.30 hade WTI-oljan i första termin stigit 0:73 dollar till 96:74 dollar per fat, medan Brent noterades upp 0:42 dollar på 105:06 dollar per fat.

"Dollarn är ned något i dag, vilket tar oljan högre. Ytterligare stöd till priserna ges av oroligheterna i mellanöstern", kommenterade John Kilduff, partner vid Again Capital LLC, till Bloomberg News.

Dollarn har tappat något gentemot euron till nivån 0:7769. Dollarindexet backade uppemot 0,4 procent till 83,915.

Syriens regeringsstyrkor har startat en ny offensiv mot motståndsgrupper i landet, vilket förnyar oron för destabilisering i Mellanöstern. Bloomberg News skriver att mer än 90 personer dödats under de senaste 48 timmarna i striderna om staden Al-Qusair.

På basmetallmarknaden London Metal Exchange har kopparns tremånaderstermin stigit 94 dollar till 7.399 dollar per ton, medan aluminium och zink steg 14 respektive 12 dollar.

Priserna på nya bostäder steg i 67 av Kinas 70 största städer i april jämfört föregående månad. Priserna sjönk i två av städerna i undersökningen och var oförändrade i en av städerna.

"Varje åtgärd för att kyla av Kinas fastighetsmarknad skulle vara negativt för metallerna", sade Hwang Il Doo på Korea Exchange Bank Futures till Bloomberg News. En ökning i LME-lagren och utflöden från fonder till aktiemarknaderna har också tyngt kopparn, sade han.

På ädelmetallmarknaden steg sportpriset på guld 26:70 dollar till 1.386 dollar per ton, medan silvret stigit 0:50 dollar till 22:75. Guldet var tidigare nere på de lägsta nivåerna sedan den 18 april.

"Råvarupriserna återhämtar sig, och det är oljan som drar övriga med sig", kommenterade David Meger, på Vision Financial Markets i Chicago, till Bloomberg News.


Innehåll från AceIQAnnons

Få bättre resultat med ”distansarbete”!

Det rådande världsläget har gjort klart att det går att skapa ett både säkert, tryggt och inspirerande klimat för distansarbete. Omställningen har dock inte kommit utan utmaningar; många företag har tvingats inse vikten och behovet av att nyttja en användarvänlig plattform med hög informationssäkerhet i det dagliga arbetet – oavsett varifrån man arbetar. 

AceIQ har under många år varit en aktör som har kunnat tillgodose detta behov. Håkan Andersson, CEO på AceIQ, berättar att det i grund och botten handlar om att visa på de möjligheter som finns idag för att skapa ett effektivare digitalt arbete och ett sömlöst flöde för alla inblandade. 

– Med våra specialistkunskaper inom området kan vi bistå våra kunder med att förenkla för användaren och skapa bättre trivsel i arbetet, och höja såväl säkerhet som tillgänglighet. Det lägger grunden för en miljö där medarbetarna kan fokusera på resultaten istället för på onödig administration, säger Håkan.

Klientoberoende arbetsytor

Den plattformslösning AceIQ levererar utgår från digitala arbetsytor där allt som användaren behöver går att hitta, från kundens existerande mjukvaror, applikationer och funktioner till filer och information. Aktiviteter som användaren behöver utföra presenteras i ett flöde, där microtjänster kan hjälpa till att avsevärt förenkla och förkorta många arbetsmoment.

– Att komma igång tar bara några minuter och kräver ingen installation. Eftersom vi centraliserar i stort sett all exekvering och data är vi helt oberoende av enhet och klient. I praktiken innebär det att man bara behöver ett enda inlogg för att få tillgång till allt man behöver.

Centralisering blir en säkerhetsfördel

AceIQ:s centraliserade arbetssätt medför fler fördelar: då ingen data finns lagrad ute i enheter löper man inga säkerhetsrisker om någon exempelvis skulle tappa eller bli bestulen på sin enhet. Detta förenklar dessutom en del av utmaningarna de flesta verksamheter har kring GDPR.

– Verksamheter måste fungera oavsett de utmaningar företagen ställs inför. Lättillgängliga, säkra och snabbt implementerade intelligenta lösningar för både internt och externt arbete har helt enkelt utvecklats till att bli en affärskritisk fråga, avslutar Håkan.

Läs mer om AceIQ:s lösningar

 

Mer från AceIQ

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med AceIQ och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?