ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 19 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Svenskt bantningspiller prisat i USA

  • Foto: SHAKH AIVAZOV

Det svenska bantningspillret Appethyl tog priset som bästa nya produkt vid världens största kosttillskottsmässa i USA. "Nu vill alla de stora förhandla med oss", säger Anders Struksnes, vd och delägare i Green Leaf Medical AB som ska tillverka och sälja Appethyl.

Det är första gången som ett nordiskt företag vinner prestigetiteln New product of the year. Priset delades ut på torsdagen under kosttillskottsmässan Expo West i Kalifornien och Anders Struksnes fick omedelbart börja förhandla med distributörer världen runt.

”Vi hamnade snabbt i förhandlingar som gäller volymer på åtminstone 300 Mkr och vi räknar med att den volymen blir flera gånger större så snart vi kan öka produktionen hos vår amerikanske tillverkare.

Appethyl som dämpar aptiten hos såväl människor som djur, innehåller ett extrakt som utvinns ur spenat och har utvecklats av ett forskarlag vid Lunds universitet. Universitetet innehar patenten och kan räkna med royalties när försäljningen startar.

Bolaget Greenleaf Medical ägs av Anders Struksnes, en polsk investerare och Anders Uddén, före detta vd för familjebolaget Permobil.

Företaget räknar med att bantningspreparatet kan lanseras i USA och Asien i maj och i Sverige om ett knappt år.

Tyck till