Hoppa till innehållet

Annons

Volvo bromsar för cyklister

GENÈVE. Volvo PV:s system som bromsar för fotgängare utökas till att även stanna bilen för cyklister. En utveckling av mjukvaran i bilarna gör det möjligt att upptäcka vinglande cyklister och automatiskt bromsa bilen vid risk för en olycka.
Foto:BJÖRN LARSSON ROSVALL / SCANPIX

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 459kr/mån

spara
1180 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 344 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Ta del av villkoren

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News AB:s personuppgiftspolicy. Bonnier News AB ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter.

Dagens industri är en del av Bonnier News.

Innehåll från ViaCon GroupAnnons

Stål: Framtiden för en hållbar infrastruktur

Så kan användandet av återvinningsbart, klimatneutralt stål inom infrastrukturkonstruktion leda till långsiktig hållbarhet.

Enligt branschorganisationen World Steel Association är stål ett av världens mest återvunna material: 2021 kom omkring 680 miljoner ton stål från återvunnet material. Stål är också det främsta materialet vid stora infrastrukturprojekt som exempelvis brokonstruktioner, men det används även till stor del i förnybara energiprojekt för t.ex. sol-, vatten- och vindkraft eller geotermisk elproduktion. 

Det är dags att sudda ut det oförtjänt dåliga ryktet om att stål skulle vara en betydande orsak till förorening och miljöförstörelse. Förr var stålproduktion beroende av energikrävande processer som släppte ut växthusgaser, men tiderna har förändrats. Tack vare det klimatneutrala stålet kan ståltillverkare nå målen om nettonollutsläpp och göra stål till det självklara materialvalet vid infrastrukturkonstruktion. 

Läs mer om hur stålet smider en framtid byggd på hållbar infrastruktur. 

Men övergången till klimatneutralt stål löser inte bara föroreningsfrågan. Det kastar också nytt ljus över stålets oumbärliga egenskaper för en långsiktig infrastruktur: hållfasthet, styrka och mångsidighet. 

– Det är viktigt för konstruktörer, ingenjörer och alla andra aktörer inom infrastrukturkonstruktionens värdekedja att tänka om och se stålet som den förnybara resurs det är, förklarar Mattias Hakeröd, Chief Human Resources & ESG (Sustainability) Officer, ViaCon Group. – Stål är världens mest hållbara, kostnadseffektiva och återanvändbara material, och helt förenligt med behoven i de snabbt föränderliga ekologiska landskap där infrastruktur som broar och kulvertar byggs. 

Framtidens konstruktionslösningar förutsätter material som är slitstarka, återanvändbara och återvinningsbara, och som ger mindre invasiva och mindre störande resultat. Stållösningar kommer att bli det smarta valet för en infrastrukturkonstruktion som tar hållbarhet in i framtiden.

Läs mer om hur stålet smider en framtid byggd på hållbar infrastruktur.

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med ViaCon Group och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1180kr
Prenumerera