Annons

Europabörser: Idel jubelrop<br />

De europeiska börserna steg på bred front på fredagen efter att handelsdata från Kina och USA stärkt sentimentet. Euro Stoxx var strax före stängning 1,2 procent högre, och det bredare Bloomberg Europe 500 ökade lika mycket.

Kinas utrikeshandel genererade ett överskott som var större än väntat, samtidigt som USA:s samlade underskott i tjänste- och handelsbalansen sjönk till den lägsta nivån sedan januari 2010.

"Förbättringen i den kinesiska statistiken är positiv för europeiska aktier", sade Richard Scrope, fondförvaltare på Oriel Asset Management i London, till Bloomberg News.

Tysklands handelsbalans visade ett överskott på 12,0 miljarder euro i december. Analytikernas förväntningar låg på +15,0 miljarder euro, enligt Bloomberg News snittprognos.

Tyska Software handlades upp 2,7 procent efter att ha aviserat ett aktieåterköpsprogram.

I Paris steg Credit Agricol 7,0 procent efter att Exane BNP Paribas höjt rekommendationen på bolaget.

Telecom Italia tappade 1,6 efter en kvartalsrapport som var sämre än väntat.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?