Annons

USA-börserna ska upp<br />

Kurserna på New York-börserna väntas inleda i en något stigande tendens när klockorna på Wall Street slår för öppning.

Börserna i Europa avancerar på tisdagen, medan Asien backade för dagen som svar på gårdagens fall på de amerikanska och europeiska börserna.

S&P 500-terminen var klockan 14.45 8 punkter över fair value medan Nasdaq 100-terminen 13 punkter över.

Stöd till terminerna kommer från de ledande börserna i Europa som tog sikte högre på tisdagen efter positiva utfall på statistikfronten.

Inköpschefsindex för EMU steg till 48,6 i januari, från 47,8 månaden innan. Det var högre än den preliminära nivån och förväntningarna på 48,6. Storbritanniens motsvarighet steg från 8,9 till 51,1, vilket var klart bättre än den väntade nivån på 49,5. Det var den största månatliga uppgången sedan augusti 2012. Även i Kina steg inköpschefsindexet.

Rapportsäsongen är i full galopp, och för dagen har såväl Eaton som Emerson rapporterat.

Emerson, en konkurrent till ABB på automationssidan, redovisade ett justerat resultat som inkom precis i linje med förväntningarna på 0,62 dollar per aktie. Försäljningen om 5,6 miljarder dollar toppade dock analytikernas prognos om 5,4 miljarder. Utvecklingen i Europa beskrivs som speciellt svag och bolaget upprepar att 70-80 procent av tillväxten väntas under den första halvan av 2013.

För helåret spår bolaget att försäljningen kommer öka med 2-5 procent och att vinsten per aktien kommer hamna på mellan 3,53-3,63 dollar per aktie. Väntad vinst per aktie var 3,60 dollar.

Det amerikanska verkstadsbolaget Eaton redovisar ett justerat resultat på 0,82, vilket var lägre än de 0,92 dollar som väntats enligt Zacks Estimates. Försäljningen kom dock in strax över marknadens förväntningar.

Bolaget spår en justerad vinst per aktie på 0,70-0,80 dollar i det innevarande första kvartalet. Det kan jämföras med Zacks Estimates analytikerkonsensus vid 0,87 dollar inför dagens rapport.

Yum Brands, som äger bland annat restaurangkedjorna KFC och Pizza Hut, rapporterade på måndagkvällen svensk tid en vinst per aktie om 0,83 procent och en försäljning på 4,15 miljarder dollar för det fjärde kvartalet. Marknaden väntade sig försäljning om 4,12 miljarder dollar och 0,82 dollar i vinst per aktie.

Även om resultatet toppade analytikernas prognoser lyckades bolagets utsikter inte övertyga investerarna. Yum angav att den jämförbara försäljningen i Kina minskade med 6 procent, och spår nu en enkelsiffrig nedgång under 2013 jämfört med 2012. Aktien backade 5,4 procent i måndagens efterhandel.

På måndagen fortsatte rapporteringen i amerikanska medier om att Dell närmar sig en affär för att bli utköpt från börsen. Köpeskillingen uppgår mellan 13,50-13,75 dollar per aktie enligt källor till The New York Times. Aktien stängde vid 13,27 dollar på måndagen.

Goldman Sachs har uppgraderat hälsovårdsbolaget och Dowkomponenten UnitedHealth till rekommendationen köp och dessutom adderat hälsobolaget till dess "conviction buy"-lista.

Limited Brands har ökat sin kvartalsutdelning till 0,30 dollar per aktie, från tidigare 0,25 dollar per aktie.

Vid 14.55 väntas veckovis amerikansk detaljhandelsdata från Redbook och vid 16.00 kommer tjänstesektorns inköpschefsindex.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?