Annons

Nordenbörser: <br />Oslo mot strömmen<br />

Av de ledande indexen i Norden var det endast det norska som tappade mark på tisdagen. Stärkte sentimentet gjorde bland annat euroområdets inköpschefsindex som reviderades högre för januari.

Det nordiska storbolagsindexet, OMXN40, som inte innehåller norska aktier, var strax före stäning vid 17.10 upp 0,7 procent till indexnivån 1.142.

Helsingforsbörsens H25-index noterades 1,0 procent högre, där byggbolaget YIT var i toppen med en uppgång på 7,8 procent. I samband med att bolaget lanserade sin kvartalsrapport meddelades det även att företaget kommer att delas upp i två separata bolag.

Neste Oil var i botten av indexet med en nedgång på 7,3 procent. Bolaget redovisade ett resultat före skatt på 41 miljoner euro, enligt SME Direkts snittprognos väntades ett resultat på närmare 100 miljoner euro.

Läkemedelsbolaget Orion redovisade ett resultat som var något lägre än väntat, men en omsättning som var högre. Aktien Steg 6,7 procent.

Danska C20 Cap steg 0,8 procent. Bland rapporterande bolag återfanns teleoperatören TDC som lämnade kvartalssiffror vilka sammantaget var under marknadens förväntningar. Aktien backade 1,4 procent.

Ledde uppgångarna i indexet gjorde Nordea, som noterades 2,4 procent högre.

På Oslobörsen backade OBX med 0,3 procent. Songa Offshore sjönk mest med närmare 10 procent. Företaget meddelade ytterligare förseningar för oljeriggen Trym.

Royal Caribbean tappade 2,7 procent efter att Raymond James sänkt rekommendationen till market perform.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?