Annons

Råvaror: Metallerna blir dyrare<br />

Oljan visar små förändringar medan basmetallerna överlag har stigit på onsdagen. Vid klockan 7.00 handlas WTI-oljan i första termin upp 0,12 dollar till 92,75 dollar per fat och Brent ned 0,02 dollar till 112,69.

"Vi ser ingen snabb prisuppgång om det inte blir någon händelse med utbudschock. Det är en svag efterfrågan och högre inhemsk produktion i USA. Den iranska situationen ser ut som om den skulle kunna komma fram till en positiv punkt", sade David Lennox på Fat Prophets till Bloomberg News.

Iran mötte på tisdagen företrädare för USA, Storbritannien, Frankrike, Tyskland, Kina och Ryssland, och erbjöds begränsade lättnader i sanktionerna i utbyte mot att landet upphör med produktionen av höganrikat uran. Iran väntas på onsdagen presentera ett alternativt förslag.

American Petroleum Institute, API, rapporterade på tisdagskvällen att de amerikanska lagren av råolja steg med 0,9 miljoner fat under föregående vecka.

Lagren av bensin sjönk med 1,4 miljoner fat, medan lagren av destillat sjönk med 1,7 miljoner fat.

Energidepartementets officiella lagerrapport släpps klockan 16.30 på onsdagen. Medianprognosen i Bloomberg News analytikerenkät pekar mot att råoljelagren ska ha stigit med 2,5 miljoner fat. Lagren av bensin väntas ha sjunkit med 1,0 miljoner fat, medan lagren av destillat bedöms ha minskat med 1,5 miljoner fat.

Kopparns tremånaderstermin är upp 23 dollar på 7.859 dollar per ton. Zinkpriset har stigit 17 dollar, till 2.106 dollar per ton.

Bland ädelmetallerna handlas guldet 3 dollarn ned på 1.611 dollar per uns, medan silvret är något ned på 29:25 dollar per uns.

Guldet stärktes efter att Fed-chefen Ben Bernanke i sitt anförande inför senaten på tisdagen försvarat tillgångsköpen, men har successivt sjunkit tillbaka något efter det.

"En del riskaversionsköp kan ha framträtt efter Bernankes kommentarer och det italienska valet, men fysiska köp bromsar in över 1.600-nivån och det lägger visst tryck på marknaden idag. Givet positioneringen i ETF:er så förblir vi försiktiga på kort sikt", sade Wang Xiaoli på CITICS Futures till Bloomberg News.

Noteringar 7.00
Råolja (pris/fat):
WTI, första termin +0:12 USD 92:75
Brent, första termin -0:02 USD 112:69Basmetaller LME (pris/ton, tremånaderstermin)
Koppar +47 USD 7.905
Zink +12 USD 2.111
Aluminium +7 USD 2.030
Nickel +62 USD 16.707
Bly +19 USD 2.316
Tenn +41 USD 23.336Ädelmetaller (pris/uns, spot)
Guld -3:00 USD 1.610:85
Silver -0:15 USD 29:25:00


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Moderna FörsäkringarAnnons

Med tillgänglighet och kompetens i första rummet

Moderna Försäkringar har under många år utmärkt sig genom exceptionell service och tillgänglighet i kombination med kompetens inom skadehantering. Nu har kvittot kommit på att det hårda arbetet har gett resultat: bolaget tog hem topplaceringar i Svenska försäkringsförmedlares förenings senaste branschundersökning. 

Moderna Försäkringar knep första- respektive andraplatsen i de två undersökningskategorierna. För Kajsa Peedu, affärsområdeschef Företag och Industri, är det goda resultatet en välkommen bekräftelse på att bolagets strategi lönar sig. 

– Eftersom vi inte har några egna säljare utan enbart sysslar med förmedlade affärer är det kritiskt att ha en god relation med förmedlarna. Medan vi förvisso alltid har fått väldigt positiv feedback är det väldigt roligt att vi placerade oss så bra i branschundersökningen. Det ger oss ett kvitto på att vi gör rätt. 

Kräver gott samarbete

I undersökningen fick försäkringsförmedlarna också uppge vilka faktorer de ansåg vara avgörande för att ett försäkringsbolag ska vara framgångsrikt och ett förstahandsval. I slutänden utkristalliserades tre ord: skadehantering, tillgänglighet och kompetens, varav alla tre har varit ledord hos Moderna Försäkringar sedan många år. 

– Skadehantering är något som alla försäkringsbolag sysslar med, men det är när skadan faktiskt inträffar som bolagen skiljer sig åt – våra allra nöjdaste kunder är de som faktiskt har råkat ut för skador. Det är när skadan inträffar som vår viktigaste leverans sker.

För att leverera en bra lösning till slutkunderna behövs dock ett gott samarbete mellan de som hanterar skadorna och de som säljer och prissätter försäkringarna, det vill säga underwriters.

– Tillgänglighet och kompetens hänger ihop. Idag är förväntningarna på tillgänglighet oerhört stora och för att kunna möta kundernas och förmedlarnas krav arbetar vi ständigt på att öka vår redan höga kompetensnivå.

Handplockad expertis

Under de senaste tio åren har Företag & Industri växt från noll till 75 personer, var och en handplockad för sin expertis och sitt engagemang. Detta har lagt grunden för just det nära och personliga arbetssätt som kännetecknar Moderna Försäkringar. 

– Vi är måna om alla som sitter hos oss och det finns en daglig kontakt mellan förmedlarna, kunderna och oss. Förmedlarna känner oss vid namn och vet att var och en av våra medarbetare har både kompetens och mandat att fatta egna beslut och rätt att teckna försäkring. Du som förmedlare ska veta vem du ska prata med och vi ska vara enkla att komma i kontakt med. Direktkontakten mellan förmedlaren och våra underwriters är extremt viktig för oss. Vi är verksamma i en förtroendebransch där man gör affärer med de man litar på och därför har vi valt att vara det personliga alternativet, avslutar hon.

Läs mer om Moderna Försäkringar här

FAKTA OM MODERNA FÖRSÄKRINGAR

Moderna Försäkringar är en utmanare på den svenska försäkringsmarknaden och erbjuder topprankade försäkringar för det moderna företaget och individen. Moderna i Sverige har idag drygt 470 anställda, med en organisation som är indelad i affärsområdena; Privat, Företag & Industri, Affinity, Operations, Garanti, Djur, Bilsport & Mc samt Atlantica. 

 

Mer från Moderna Försäkringar

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Moderna Försäkringar och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?