Annons

Nordenbörser: Finland i topp<br />

Humöret på de nordiska marknaderna var länge deppigt på onsdagen, men stark amerikansk bostadsstatistik lyfte sentimentet i USA, vilket drog med sig övriga index norrut. Vid 17-tiden var danska C20 Cap det enda indexet som fortfarande befann sig i negativt territorium.

Det nordiska storbolagsindexet OMXN40, som inte innehåller norska aktier, lyfte 0,7 procent till 1.156.

Norska OBX steg något och stängde 0,1 procent högre.

En av vinnarna var Aker Solutions, som steg 1,8 procent till 114:00 norska kronor, efter att ha tecknat ett ramavtal med Statoil om leverans av undervattenstjänster på den norska kontinentalsockeln, enligt TDN Finans.

"Detta är egentligen en förlängning av ett befintligt avtal. För sig självt ser vi att avtalet ger ett kontraktsvärde på 1:50 norska kronor per aktie", skrev Nordea Markets i en kommentar, rapporterar TDN Finans.

Danska C20 Cap gick alltså mot den nordiska strömmen och backade 0,3 procent. Novo Nordisk, Coloplast och William Demant tyngde med nedgångar runt 1 procent.

Högst upp i listan fanns Chr Hansen och Topdanmark, som steg med 1,6 respektive 1,5 procent.

Finska H25 gick starkast av de nordiska börserna med en uppgång på 1,1 procent, där hela 22 av 25 bolag noterade uppgångar.

Nokia, Orion och Stora Enso gick alla starkt med uppgångar på mellan 2,7 och 4,0 procent.

De tre bolag som inte orkade över nollan var Kone, Huhtamäki och Cargotec, vilka backade mellan 0,2 och 0,4 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?