Annons

Europabörser: Rekyl i Italien<br />

Europabörserna gick överlag framåt på måndagen där det italienska valet var i centrum. Börserna, framförallt Milano, backade på eftermiddagen efter rapporter om att Silvio Berlusconis högerallians gått mot en seger i senatsvalet.

Under den sena handeln pendlade det italienska storbolagsindexet mellan plus och minus, efter att tidigare varit upp närmare 4 procent. Indexet stängde upp 0,7 procent. De senaste rapporterna pekade då på att Silvio Berlusconis högerallians gått mot en seger i senaten. De största bankerna var tidvis upp över 7 procent, men stängde mellan 1,5-2,6 procent högre.

Euro Stoxx var vid stängning 0,8 procent upp, medan det bredare Bloomberg Europe 500 stängde oförändrat. Londonbörsens FTSE 100 steg 0,3 procent och i Frankrike klättrade CAC 40 0,4 procent.

Bland storbolagsindexen presterade tyska DAX starkast, med en uppgång på 1,5 procent.

Den tyska börsoperatören Deutsche Börse steg närmare 6 procent. Enligt uppgifter sades Chicago Mercantile Exchange, CME, ha kontakt med företaget om en eventuell fusion.

Vidare gick finanssektorn starkt i Tyskland. Deutsche Bank stärktes 2,1 procent och Commerzbank var upp 2,3 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?