Annons

USA-börser: Uppgång stärks<br />

USA-börserna gick framåt på fredagen, där draghjälp gavs av tyskt IFO-index som slagit förväntningarna. Från bolagsfronten hjälpte kvartalsrapporter till att stärka, bland annat Hewlett-Packards.

Dow Jones Industrial Average var strax före klockan 18.00 upp 0,5 procent på 13.943, även det bredare S&P 500 hade stigit 0,5 procent till, 1.509. Nasdaq Composite var samtidigt upp 0,6 procent på 3.149.

Det tyska IFO-indexet, över klimatet i näringslivet i landet, steg till 107,4 i februari, från 104,3 månaden innan. Enligt Bloomberg News prognosenkät väntades en uppgång till endast 104,9.

På bolagsfronten skördade datortillverkaren Hewlett-Packard framgång i Dow Jones Industrial Average, med en uppgång på cirka 9 procent. Efter torsdagens stängning redovisade företaget både intäkter och försäljning över marknadens förväntningar, samtidigt var prognosen för nästa kvartal över estimaten.

Även försäkringsbolaget American International Groups kvartalsrapport överträffade förväntningarna, och aktien steg 2,5 procent.

Gardner Denver, som tillverkar industrikompressorer och är en konkurrent till Atlas Copco, redovisade en försäljning som i stort sett var enligt marknadens förväntningar för det fjärde kvartalet. Aktien klättrade 4,8 procent.

Texas Instrument stärktes 4,6 procent efter att bolaget meddelat att det kommer att öka utdelningen med 33 procent samt öka takten för aktieåterköp.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?