Annons

USA-börser: Inga ljuspunkter<br />

De amerikanska börserna backade på torsdagen efter gårdagens FOMC-protokoll och dagens Philadelphia Fed-index, som båda blev orosmoment för investerare.

Dow Jones Industrial Average var strax före klockan 18 ner 0,4 procent till indexnivån 13.868, medan det bredare S&P 500 backade 0,6 procent till 1.503. Nasdaq Composite tappade 0,8 procent till 3.139.

Protokollet från Feds räntemöte i januari visade på oenighet vad gäller centralbankens räntepolicy, vilket tyngde sentimentet.

"Aktiemarknaden tog ut segern i förskott med antagandet att det varje månad kommer in nya miljarder på marknaden från Fed", sade Tim Hartzell, chefinvesterare på Sequent Asset Management i Houston, till Bloomberg News.

Philadelphia Fed-index, som mäter den ekonomiska aktiviteten i näringslivet, sjönk betydligt mer än väntat till -12,5 i februari, jämfört med månaden före.

Försäljningen av befintliga bostäder i USA steg dock med 0,4 procent i januari, vilket kan jämföras med analytikernas förväntningar på -0,8 procent.

Verifone, som tillverkar kortterminaler, tappade hela 38,3 procent.

Bolaget lämnade en prognos för det andra kvartalets vinst som understeg analytikernas förväntningar med bakgrund av de svaga ekonomiska utsikterna i Europa.

Wal-Mart, som tidigare straffats efter att ett internt mail läckt ut och visat på en riktigt svag februariförsäljning, steg 3,0 procent efter en väl mottagen kvartalsrapport.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?