Annons

USA-börser: Uppgång väntar<br />

Terminerna för de ledande amerikanska indexen noterades något högre inför veckans inledande handel efter Presidents Day. På bolagsfronten är Office Depot och Officemax i fokus i spåren av rykten om samgående.

Kring klockan 14.50 var marsterminerna för Dow Jones, det bredare S&P 500 och det tekniktunga Nasdaq Composite samtliga mellan 0,1 och 0,3 procent högre.

I förhandeln klättrade Office Depot och Officemax 29 respektive 22 procent sedan uppgifter läckt ut om att bolagen kan komma att meddela ett samgående redan under denna vecka. I hopp skulle de kunna vara en större konkurrent till Staples, som avancerade 14 procent i tisdagens förhandel. Staple stöddes av uppgifter om att samtal med "Private Equity"-företag skett kring möjligt utköpsbud.

Försäkringsbolaget Humana backade knappa 10 procent i förhandeln sedan bolaget meddelat att de avgifter som regeringen betalar för Medicare är lägre än det förväntat sig.

Medtronic tappade en dryg procent sedan det rapporterat.

Tyska institutionella investerare och analytiker blev mer optimistiska i sin bedömning av landets ekonomiska utsikter i februari, enligt ZEW-index. Index över förväntningarna om framtida tillväxt i Tyskland steg till 48,2 i februari, jämfört med 31,5 föregående månad. Förväntningarna pekade på ett sentimentsindex på 35,0 enligt Bloomberg News.

Klockan 16 publiceras amerikanska NAHB-index, som mäter stämningsläget bland landets husbyggare.

På obligationsmarknaden noterades räntan på tioårigt statspapper 1 punkt nedåt till 1,99 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?