Annons

Stockholmsbörsen: <br />Två rapportbolag tippas stiga<br />

Terminerna för de ledande europeiska börserna pekar mot en öppning i svagt negativt territorium. På bolagsfronten är det sista sucken för denna rapportsäsong. ABB och Oriflame kan handlas högre i morgonens resultatflöde.

Klockan 8.45 var terminerna för franska CAC 40, tyska DAX och regionala Euro Stoxx 50 ned från 0,1 till 0,3 procent.

ABB:s intäkter var i linje med förväntan och rörelseresultatet något starkare än väntat för det fjärde kvartalet. Vidare överraskade orderingången positivt och var 7 procent bättre än väntat i SME Direkts analytikerenkät. Société Générale räknar i en snabbkommentar med viss positiv kursutveckling för ABB i spåren av rapportutfallet och UBS räknar med runt 3 procents uppgång för ABB på torsdagen.

Även byggbolaget Peabs rörelseresultat och orderingång överträffade förväntningarna, men utdelningen sänktes mer än vad som väntades enligt SME Direkts analytikerenkät.

Oriflames resultat och utdelning var ungefär som väntat. Bolagets försäljning ökade oväntat i regionen EMEA. Däremot var försäljningsutvecklingen på den för bolaget betydande ryska marknaden något mer negativ, jämfört med analytikers förväntningar i SME Direkts enkät. Det något bättre resultatet och den klart starkare bruttomarginalen än väntat kan ge 2-3 procents kursstegring för Oriflame, spår Credit Suisse.

Även exkluderat en engångskostnad i den danska divisionen var Mekonomens rörelseresultat aningen under konsensus, trots 8 procents högre omsättning än väntat.

Även Net Entertainment, Haldex och Björn Borg har rapporterat på torsdagsmorgonen medan bland annat Indutrade, Studsvik och Hufvudstaden väntas redovisa siffror under pågående handel.

I samband med kapitalmarknadsdag, dagen efter rapport, meddelade utomhusproduktbolaget Husqvarna på torsdagsmorgonen att det inte längre kommer att ha kvar något tillväxtmål. De övriga tre finansiella målen kvarstår dock.

"På medellång sikt kommer initiativ som ska öka koncernens rörelsemarginal prioriteras framför tillväxt. Rörelsemarginalen ska stödjas av tillväxt inom utvalda områden", framkom i pressmeddelandet.

Teliasoneras valberedning föreslår att styrelsen ska bestå av oförändrat åtta ledamöter. Valberedningen föreslår omval av Olli-Pekka Kallasvuo och Per-Arne Sandström samt nyval av Marie Ehrling, Mats Jansson, Tapio Kuula, Nina Linander, Martin Lorentzon och Kersti Sandqvist.

I spåren av onsdagens rapportflöde har Nordea sänkt rekommendationen för Lindab till behåll, från tidigare köp.

DNB har sänkt rekommendationen för H&M till sälj, från tidigare behåll, medan Bernstein sänkt H&M till underperform, från tidigare market perform.

På makrofronten publiceras preliminär BNP för fjärde kvartalet från en rad europeiska länder, samt för hela euroområdet klockan 11. Vidare väntas EU-kommissionen, runt klockan 12, att presentera sitt reviderade förslag till finansiell transaktionsskatt, FTT.

Från amerikanskt håll märks i eftermiddag veckovis data rörande antalet nyanmälda arbetslösa.

Marsterminerna för Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq 100 noterades svagt nedåt på torsdagsmorgonen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?