Annons

Asienbörser: Högsta kurserna <br />på 18 månader<br />

Asienbörserna fortsatte ticka uppåt till de högsta nivåerna på ett och ett halvt år på torsdagen, rapporterade Bloomberg News. Det regionala indexet MSCI Asia Apex 50, som exkluderar japanska aktier, var 0,6 procent högre med cykliska sektorer såsom råvarurelaterat, verkstad och finans i topp.

Data på torsdagen visade att Japan fortsatt befann sig i recession i slutet av förra året. Analytiker konstaterade att mer stimulanser kan komma från Japan framöver. Vid torsdagens räntebesked meddelade den japanska centralbanken, Bank of Japan, att såväl dagslåneränta nära noll som även fonden för tillgångsköp på 76.000 miljarder yen ska hållas oförändrade.

"BOJ kommer troligen att vänta tills ett nytt ledarskap är på plats. Oavsett vem som tar över, så kommer BOJ att behöva vara mer aggressivt för att hjälpa ekonomin då (premiärminister) Abe har ett öga på kommande val", sade Takeshi Minami på Norinchukin Research Institute till Bloomberg News.

På bolagsfronten steg den japanska ölbryggaren Asahi knappa 6 procent med stöd av en stark vinsttillväxtprognos och ett frikostigt återköpsprogram.

Aluminiumbolaget Alumina avancerade kring 8 procent i Australien sedan kinesiska Citic Resources köpt en aktiepost motsvarande 13 procent av kapitalet i bolaget.

Noteringar 7.30

kl 6:30 kl 7:30 kl 12:35 Sedan
31-dec
MSCI Asia Apex 50 0,50% 0,60% - 0,70%
Nikkei 225 0,50% 0,50% - 8,80%
Hongkong Hang Seng 0,90% 0,90% - 3,40%
Kinas Shanghai Comp STÄNGT STÄNGT - 7,20%
Kinas Shenzhen Comp STÄNGT STÄNGT - 10,00%
Taiwan Taiex STÄNGT STÄNGT - 2,70%
Sydkorea Kospi 0,00% 0,20% - -0,90%
Indien BSE Sensex 30 -0,10% 0,10% - 1,00%
Singapore Straits -0,20% -0,20% - 4,00%
Australia S&P/ASX200 0,70% 0,70% - 8,30%


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?