Annons

Börsen väntas öppna nedåt<br />

Terminerna för de ledande europeiska börserna pekar mot en öppning strax under nollstrecket på tisdagen. Hexagon, Millicom och JM har samtliga rapporterat.

"USA-börserna handlades svagt nedåt i går. I Asien har Nordkorea under natten genomfört ett kärnvapentest. Påverkan på de asiatiska börserna som är öppna är begränsad. Kina är nyårsstängt och Japan upp på en svagare yen. Ledande terminer pekar svagt nedåt inför Stockholmsbörsens öppning", skriver analyshuset Redeye i tisdagens morgonbrev.

Klockan 8.45 var terminerna för franska CAC 40, tyska DAX och regionala Euro Stoxx 50 samtliga 0,2 procent lägre.

Hexagons resultat var ungefär som väntat, men den organiska tillväxten i det fjärde kvartalet var något lägre än väntat i SME Direkts analytikerenkät. Merrill Lynch räknar med 1 procents kursuppgång för aktien till följd av rapportutfallet.

En nedskrivning om knappa 100 miljoner kronor hänförda till kommersiella lokaler på Lidingö drog ned JM:s resultat under analytikers snittförväntningar. Omsättningen var dock högre än väntat och likaså byggbolagets justerade rörelseresultat. Bolagets försäljning av bostäder samt även byggstarter ökade båda mer än väntat under det fjärde kvartalet.

Millicoms ebitda-resultat var aningen över prognos medan utdelningshöjningen inte var lika hög som marknaden väntat sig. För 2013 spår teleoperatören en ebitda-marginal, exklusive Online, på över 40 procent. Analytiker räknade med en marginal (ex Online) på 42,2 procent, enligt SME Direkt.

Bland annat har även Nederman, Note och Karo Bio rapportat inför tisdagens öppning.

Oljebolaget Lundin Petroleum räknar med att produktionen kommer att öka kontinuerligt under året, sade vd Ashley Happenstall i samband med kapitalmarknadsdag på tisdagen.

Tethys Oil, som rapporterade en kraftig resultatförbättring inför tisdagens öppning, meddelade även att en prospekteringsborrning i Oman har slutförts och att borrningen påträffade olja i fyra separata zoner.

Africa Oil kommer sannolikt att släppa ett pressmeddelande angående de slutgiltga testflödena gällande den kenyanska brunnen Twiga i morgon, onsdag, sade bolagets vd Keith Hill till journalister på tisdagen i Nairobi.

Citi har höjt rekommendationen för vitvarutillverkaren Electrolux till köp, från tidigare sälj. Samtidigt höjs riktkursen till 175 kronor från 160 kronor.

Swedbank har sänkt rekommendationen för Husqvarna till neutral, från tidigare köp.

De asiatiska börserna hämmades på tisdagen efter uppgifter om att Nordkorea genomfört ett kärnvapenprov. De japanska börserna fortsatte dock klättringen uppåt med stöd av yenförsvagning, stundtals över 94-strecket gentemot dollarn.

På tisdagens Europaagenda riktas blickar mot EU:s finansministermöte, som tar över efter eurogruppsmötet.

Vidare står växelemissioner i Spanien, Grekland och Italien på dagens europeiska makroagenda.

Eftermiddagens USA-agenda bjuder bland annat på NFIB:s konfidensindex för amerikanska småbolag i januari. Vidare håller Esther George, Fed-chef i Kansas City, ett anförande. Hon ska tala om ekonomin, klockan 17.30, och intresset för hennes anförande har sannolikt stärkts efter att hon redan vid sitt första möte som röstande ledamot i Fomc, i slutet av januari, valde att rösta emot majoriteten.

Marsterminerna för Dow Jones, S&P 500 och Nasdaq 100 noterade samtliga en dragning nedåt på tisdagsmorgonen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?