ANNONS:
Till Di.se
TORSDAG 23 NOV Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Gitarrhjälte jagar pengar

Har du gjort din gitarrläxa? Föräldrarnas tjatiga fråga har fått entreprenören Lars Willner att utveckla spelet Instrumentchamp, ett slags Guitar hero med riktiga instrument.
Pengarna drar han in via crowfundingsajten Fundedbyme.

”Instrumentchamp är ett spel som hjälper barn och ungdomar att lära sig spela musik. Det är lite inspirerat av tv-spelen Guitar hero och Singstar, men skillnaden är att man spelar med riktiga instrument”, säger entreprenören Lars Willner i Di:s podcast Osynliga handen.

Han har en bakgrund som teknikentreprenör och spelade trumpet som barn men slutade i tonåren. 

”Det var svårt att hitta motivationen att öva för att komma upp till den nivå där musik är kul och inte ansträngande.”

Det har Lars Willner försökt att hitta en lösning på med hjälp av det spel han nu håller på att utveckla. Han betonar att det inte ska ersätta den kommunala musikskolan, snarare ska spelet fungera som ett komplement. 

”Det här är ett sätt för föräldrar och lärare att öka barnens motivation att öva lite extra”, säger Lars Willner. 

För att finansiera projektet har han sökt finansiärer via crowdfundingsajten Fundedbyme. I dag har han fått in runt 60 procent av de 250 000 kronor han behöver för att utveckla spelet. Men till skillnad från många andra projekt som finansieras genom folkfinansiering är det inte en gåva man får som tack för sin medverkan. Här köper man in sig med aktieandelar i Lars Willners bolag, så kallad equity crowdfunding, som är en växande trend inom gräsrotsfinansiering.

”Det har jag valt för att jag vill bygga ett framgångsrikt företag och inte en enskild produkt. Jag tror att aktieandelar är ett sätt att skapa större incitament och engagemang vilket blir väldigt värdefullt för oss när vi senare ska ut på marknaden.”

I dag har bolaget två aktieägare, Lars Willner och hans bror. Målet är att ha omkring 50 aktieägare efter december. 

Tyck till