ANNONS:
Till Di.se
MÅNDAG 23 OKT Sveriges bästa finanssajt 2017
MENY
START DI TV BÖRS & MARKNAD
Start Nyheter

Tvivel om Borgs 3:12-regler räcker

Skatteutskottet i riksdagen befarar att finansminister Anders Borgs lagförslag för att täppa till kryphål i de så kallade 3:12-reglerna inte kommer att räcka. Ett enigt utskott uppmanar därför regeringen att noga följa utvecklingen och återkomma med nya lagförslag om det visar sig att reglerna kringgås.

3:12-reglerna har varit en följetong på finansdepartementet. Borg har fått backa flera gånger efter massiv kritik från näringsliv och Lagrådet. Orsaken till att han vill ändra reglerna är att till exempel revisorer, läkare och advokater utnyttjar att delägare i bolag kan omvandla högt beskattade tjänsteinkomster till lägre beskattade kapitalinkomster på ett sätt som sticker i ögonen.

Trots utskottets skepsis till att Borgs nya regler löser problemet, fick de grönt ljus av en majoritet i utskottet.

Tyck till